Hemligheten


Så här såg den gamla skolan, byggd 1902, ut på den tiden den användes som skola. Det fanns ett stort klassrum på ena sidan och lärarbostäder på andra. En stor slöjdsal fanns på övervåningen och en vind. Många var barnen som lärde sig skriva sin första mening, slå i sin första spik eller räkna sina första mattetal där. Många är de fötter som sprungit över trägolven.

1993 lades skolan ner som så många andra mindre landsortsskolor. Den gjordes så småningom om till bostad och det är den fortfarande. Ett stort hus med en lång historia.

Och nu till det fantastiska!
Ikväll skrev vi på köpekontraktet och i mitten av november/början av december någon gång flyttar vi in den pampiga byggnaden. Den vackra, underbara gamla skolan. Jag har drömt länge om att få inreda en sådant hus men de växer inte direkt på träd om man inte är miljardär.

Hela bottenvåningen har vackra trägolv och skolsalen är nu ett vardagsrum på 63 kvadratmeter. Ljuset som flödar in från de stora fönstren är magiskt. Takhöjden på ca 3,5 meter och alla små detaljer, vinklar och vrår ger huset sin själ. Man känner den direkt när man kommer in. Här kan vi bo in oss. Och det finns verkligen plats att växa både i huset och utanför det.

Mår jag bättre nu så mår jag ihjäl mig. Nu längtar jag hem!

Kommentarer

 1. Jag ska sitta på förstukvisten och dricka kaffe och titta på tågen!Sen går jag kanske och plockar mig ett äpple!

  SvaraRadera
 2. Åh, WOW! Vilket helt udnerbart hus, vad glad jag blir för er skull. Och väldigt avundsjuk förstås. Du måste lova att ta massor av bilder - både före och efter och allt! Grattis, grattis, grattis!

  SvaraRadera
 3. Men vad underbart! Grattis! Precis så vill jag också bo.. :)

  SvaraRadera
 4. Åh det låter som ett underbart hus... grattis! :)

  SvaraRadera
 5. Vilken tur! Det låter som om ni har plats för mej om jag skulle råka hälsa på!

  Men grattis till så fint hus (eller är det en kåk), jag är ytterst avundsjuk. Jag tror att även Peter skulle anta en grön nyans.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg