Krönika 2009, del 2 maj-augusti

Nu är vi inne på sommarmånaderna och då hände en himlans massa. Det är svårt att sålla.

Maj

Jag tog en massa bilder på några klänningar jag sytt runt den tiden.
(Klicka för att se större bild)Vi bytte in min gamla, rostiga ford och köpte en italiensk bil.Det blev vår och vackert vid mina föräldrars gård. Korna släpptes ut och jag kelade med de nyfödda kalvarna.Jag testade massa fisyrer och försökte bli bättre på pincurls och victory rolls.Vi bjöd ner Boel från Norrbotten och började med att besöka Liseberg där Thomas jobbade som konferencier på ett 50-årsjubileum.Boel fick ett studiebesök på fenomenet Ullared på vägen ner från Göteborg.Vi åkte också över till mysiga Köpenhamn.Juni

Jag spelade en del med grabbarna i Åhus Swing orkester.Vi invigde bilen genom att ta en söndagsåkartur med picknickkorg till Österlen.På vägen hem stannade vi till hos Diana och Sven-Göran och njöt av solnedgången.Jag försökte rädda livet på en liten kråka. Jag misslyckades.Jag sydde ännu flera klänningar. Den fina blå sydde Boel åt mig.Vi bodde en weekend på Strängnäs Herrgård i Strängnäs.Och vi firade Midsommar i Norrbotten. Jag fick köra traktor hos Sigge, åka raggarbil och besöka Storforsen, Brännarberget och Bodens granatfält. Dessutom åkte vi en sväng till Kiruna.Och vi besökte Gunhild Carlings egen jazzfestival i Stockamöllan.Juli

Fikade vi en massa!Vi besökte vackra, underbara Gotland och bodde på ett jättemysigt hotell.Gick på Guldklavengalan i Malung.Repade och hade konsert med stråkkvartett på Östersjöfestivalen.Giggade mera med grabbarna i swingorkestern lite varstans.Vi åkte också på semester till Rovinj i Kroatien i skarven mellan juli och augusti.Augusti

Från Rovinj tog vi en dagstur till Venedig. Där var det fruktansvärt varmt så vi höll oss i skuggan så mycket det gick.Och sedan åkte vi några dagar till Prag där jag blev magsjuk och fick stanna på hotellet den mesta av tiden.Väl hemma igen hittade jag en massa fina saker på Antikhuset som jag köpte, bla en röd, svängd sammetssoffa och ett bord.

Kommentarer

Populära inlägg