Kyla och snälla grannar

Härom dagen knackade två äldre damer på hos oss. De ville hälsa oss välkomna till byn och hade tagit med sig nybakat varmt bröd och en burk med hemmagjord apelsinmarmelad. Det var fint gjort. Dessutom visade det sig att en av dem arbetat här när vårt hus var en skola, i 30 år fram tills dess att den stängde. Hon lovade att komma och berätta mera om det en annan gång.
Brödet och marmeladen var fantastiskt goda.

bred

Det är kallt. Man är inte riktigt van vid att det är så kallt här nere, så länge dessutom. Vi har inte riktigt kommit igång med skottningen och har heller ingen riktigt bra skyffel för det. Vi har istället trampat en stig till bilen. Dessutom är vår stentrapp rena dödsfällan. Varje steg är som en sluttande isbacke, till och med räcket är klätt i is. Men med försiktighet tar man sig ner. Tur att våra granndamer inte bröt lårbenshalsen när de skulle lämna brödet och marmeladen. Det hade varit en sorglig början på grannsämjan.

vinterkladd

Kommentarer

  1. Så mysigt det lät med grannar som kommer med godsaker till nyinflyttade! Spännande också med någon som vet så mycket om ens hus :)

    SvaraRadera
  2. Åh! Gud så gulligt, vilken inlevelse vilka ögon!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg