Norrbottensäventyr

De senaste dagarna har jag varit på äventyr i Norrbotten. Där var väldigt kallt. Jag fick glasshosta varje gång jag andades ute. Det var liksom för kallt för mina små blekingelungor.

Thomas arrangerade dans och jag hängde på. Då fick jag ju träffa min symentor och gode vän Boel samt några andra norrbottenvänner.

norrbotten1
Michael “Fotomicke” Törnkvist var där och fotograferade. Några av hans fina bilder fanns ju med i föregående inlägg.

norrbotten2
The Playtones stod för musiken i Luleå.

norrbotten3
Dagen därpå begav vi oss mot Gällivare där nästa danskväll skulle vara. Men innan dess stannade vi och åt på Ormberget. Både jag och FotoMicke passade på att ta lite bilder där på Thomas och bandet. Observera den lätt ansträngda minen alla har för att det är sååå kallt.

norrbotten4
norrbotten5

Fina Boel

norrbotten14
Trots den förfärliga kylan är det väldigt vackert i Norrbotten.

norrbotten6
norrbotten7
Vi gjorde såklart det obligatoriska stoppet på Vippabacken. Det är som ett besök i en film a la Twin Peaks. Knäppt och underbart på samma gång.

norrbotten8

Där finns bland annat enorma aromatburkar på alla bord, riktigt kokkaffe i stora kannor, uppstoppade vilda djur och en massa andra “antikviteter”.

norrbotten9
norrbotten10
Vägarna i Norrbotten är väldigt raka, som ritade med linjal och man kan köra flera timmar utan att möta en enda bil. Och har man tur (eller otur) så kommer det renar ut på vägen som man kan fotografera på nära håll genom bilrutan.

norrbotten11


In short: I just got back from a visit to the North of Sweden. Very cold. But lovely at the same time.

Kommentarer

  1. Skrattar alltid lite när jag åker förbi Vippabacken, låter som ett ålderdomshem. Har tänkt att stanna varje gång och kika, nästa gång kanske :D

    SvaraRadera
  2. Betty Lou, det ska du göra. De har ENORMA Aromatburkar på borden... Så fina bilder, Anna! Och så kul vi har! Kom snart tillbaka!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg