Syverkstad

Jag har flyttat min syverkstad från klädkammaren till vardagsrummet tills vidare. Det är så fint ljus i vardagsrummet, matbordet är stort och bra att jobba på och så håller teven mig sällskap med någon serie jag sett tidigare som inte kräver allt för mycket uppmärksamhet.

syvardagsrummet

Observera att matbordet har små hjul. Dessa hittade jag på gamla taffelben (utan tillhörande instrument) och de gjorde matbordet lite högre. Dessutom är de så fantastiskt vackra att se på. Bordet var i ganska risigt skick innan jag gjorde i ordning det. Jag hittade det på loppis för många år sedan.

bordsben
Jag har sytt min första klänning i stretch och med spets precis som jag var sugen på. Inget avancerat. Jag hittade en bit stretchtyg och en bit spets i mina tyggömmor och testade. Jag har aldrig sytt i stretchtyg förr, har heller ingen snitsig maskin för det men det gick över förväntan bra.  Mjuk och följsam men behöver ett snyggt skärp.

spetssvart
Nästa klänning blir en toile. Ska testa en helt ny modell. Tyget är ljust smårutigt och orange-vitt. Ingen höjdare. Men om toilen blir bra kan man ju färga tyget och få det till något användbart i allafall.

Kommentarer

  1. Nu får jag lite dåligt samvete över det grårosiga tyget på gul botten som ligger i en plastpåse tillsammans med ett Vogue-mönster... Men vi får väl slå våra kloka skallar ihop om två veckor. Vad jag längtar tills du kommer!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg