Färgsättning

fargsattning
Vi har sådan tur. Min medmusikant Krister i Åhus Swingorkester är också arkitekt. Och inte vilken arkitekt som helst utan specialist på arkitektur och restaureringsteknik, ritningar och beskrivningar. Han brinner verkligen för det han håller på med, är otroligt kunnig och häromdagen hälsade han på hos oss och vi fick råd om allt möjligt. Den främsta anledningen var att diskutera vår framtida fasadrenovering/målning. Vi kollade först vilken färg huset är målat med nu och kunde sedan konstatera att det går utmärkt att måla vårt hus med hederlig linoljefärg, enligt gammalt recept. Vi diskuterade också färgsättning. Vår fasad förslagsvis lite mera mot blått med en fin nyans vitt till snickerierna och han föreslog guldockra eller engelskt rött till våra dörrar. Så nu har vi lite att fundera över.
Roligt var det också att gå husinspektion med ett proffs. Han tyckte att vi hade hittat en riktig pärla, ett gediget bygge. Det var kul att höra!

Sedan kan man ju experimentera i Photoshop innan man bestämmer sig. Men mitt hjärta klappar mest för det blå. Vill nog inte göra allt för drastiska förändringar.

huset-färgexperiment

Vad tycker ni?


Please use Google translator for this one.

Kommentarer

 1. Jag gillar det blå också, väldigt fint!

  SvaraRadera
 2. Det blå och det gula gillar jag!

  SvaraRadera
 3. Det blå var finast. :)
  www.kattitingeling.blogg.se

  SvaraRadera
 4. Blå blå blå blå blå blå blå!!!

  SvaraRadera
 5. Den blå var ju jättefin!

  SvaraRadera
 6. Jag gillade originalfärgen, hur tråkig var jag då på en skala? :)

  SvaraRadera
 7. Hmm ja jag gör nog inte det lättare men antingen blå (som du ju tänkte) eller den röda eller gula. Alla dom tre var finast men jag personligen hade nog valt antingen rött eller gult... :) Jag måste ju bara få passa på att fråga då hur du gjorde med färgerna??? Så häftigt!!

  SvaraRadera
 8. Beigebruna såklart! Schnyggast! :))

  SvaraRadera
 9. Jag skulle inte gå ifrån originalfärgen alltför mycket, så en grå färg som går mot det blå skulle jag ta. Då har man ju förändrat med försiktighet. Men annars - blå - definitivt! :)

  SvaraRadera
 10. Ja, det verkar vara mera blå de flesta drar mot. Liksom jag. Som sagt, vi ska nog inte göra allt för stora förändringar av färgen. Men det var roligt att kolla hur det hade sett ut.

  Caroline: Husfärgerna är gjord med en enkel gif-animation där jag bestämt att de olika andra färglagrena ska vara synliga respektive dolda i en viss ordning. För att färglägga så att brädor och annat ska synas igenom färglagret har jag jobbat med både lagrets opacitet/genomskinlighet och hur färgerna ska blandas mot underlaget. Det finns en dropdown-meny i samma fönster som lagrena finns i photoshop. Där kan man välja multiply, lighten, screen mm för att bestämma hur färgerna i färglagret ska blandas mot underliggande lager. Är säker på att det låter krångligare än vad det faktiskt är.

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Jag gillar originalfärgen eller den gula - men visst finns det redan en gul skola i Gustavstorp. Gult är soligt och ljust. Den röda är för ett mindre hus - typ torp - i min smak. Glöm dock den gröna annars lägger man om promenaderna utanför, tror jag. Du har god smak och det är Du som bor där och måste vara tillfreds med färgen. Lycka till med ett stort målarjobb!

  SvaraRadera
 12. Hej Anna.Som färghandlare o färgsättare så tycker jag att org-kulören är bäst möjligen något mörkare,några kulörer som kan bli snygga är:s3502-y el s4502-y andledning till att jag väljer varm-gråskala är att dom blir snyggast ute.Lycka till med ert val o välkomna in till mig på jobbet.Kramen

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg