Ny blå klänning

Nu äntligen är den klar. Och fy så besvärlig den var. Jag har aldrig stött på maken till mönster. Framför allt tycker jag att vissa viktiga moment saknas i beskrivningen och jag har liksom inte riktigt knäckt koden att läsa köpemönster så bra. Jag har ju min alldeles egna kod!
Mönstret är Vintage Vogue V1044.

Jag hade aldrig kommit vidare utan hjälp från Fröken Randig. Tack snälla du!

blueDress2 blueDress1
Modellen är fin och klänningen sitter bra. Jag gjorde ingen toile denna gången heller och det var kanske dumt i detta fall. Nåja, om jag tittar i backspegeln nu skulle jag nog valt ett lite tunnare tyg, fodret skulle varit tunn-tunn bomull eller riktigt fodertyg. Hela övre delen är nämligen dubblerad och det blir rätt mastigt att lyckas med alla vinklar och vrår då.
Så här på bild se den väl rätt ok ut, om än lite ostruken. Konstruktionen i min version lämnar dock mycket att önska för på insidan är den inte särskilt vacker. Tur att det inte syns.

Om jag gör klänningen igen kommer jag att skippa dubbelt tyg i överdelen. Ärmarna kan likaväl vara i enkeltyg till exempel. Om inte annat så var det en pedagogisk utmaning att sy den.
En annan dag ska ni få se den både struken och på min kropp!


This Vintage Vouge pattern turned out to be the pattern from hell but I made it through somehow with the help of Fröken Randig, and accomplished seamstress and blogger. I think the pattern misses some important steps in the instruktions.

Anyways, it fits nice and from a distance it also looks it. On the inside however it’s quite amateurish. If I decide to make this pattern again I will change some things and maybe use a lighter fabric. Still the learning experience was great. A great struggle.

Kommentarer

 1. Super super fin. En sån skulle inte sitta helt fel i garderoben.

  SvaraRadera
 2. Excellent work! i like the design and striped material :o)

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig förstått mig på mönster, jag brukade prova mig fram tills det fungerade. Men det blev ju kalasfint hur som helst :) Älskar lagda veck sådär.

  SvaraRadera
 4. Den blev jättefin, men är benägen att hålla med dig om mönstret. Jag har ju som bekant ett Voguemönster häruppe som jag tampas med... Det är lätt att man tappar sugen. Men nu har du ju gjort den!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg