Våren och trädgården

Det våras! Det är en härlig känsla. Jag räknar timmarna till alla träden är helt gröna igen.
huset-var
Några av alla de tujabuskar jag planterade. Jag hoppas på en fin häck inom en snar framtid
tuja

De stora rhododendronbuskarna som mamma skulle göra sig av med fraktades hit med grävmaskin och fick en fristad hos oss.
rhododendrum2
rhododendrum huset-var2

The garden is evolving. Some of all the things I planted are beginning to feel at home.

Kommentarer

 1. Hej Anna!

  Jag måste bara få fråga dig innan jag blir tokig på mig själv här hemma haha... Det är så här att jag tycker din bakgrund är så fin här på din blogg... och jag har börjat läsa webbdesign för att förstå HTML's uppbyggnad osv... och jag förstår detta med Repeat och Center man skriver i bodyn osv... men... att göra bakgrunderna gör man ju inte i HTML, det är ju Photoshop, eller? Får jag fråga hur du har gjort din så kallad "tile"? I PS eller nåt annat program? Har du gjort den själv eller tagit den från internet? Jag har ett foto på stenar som jag gärna vill ha upp som bakgrund men jag får inte det vita i mitten haha. Antar att man måste skapa en bild med vitt (eller annan färg) på i mitten? Vet inte om du kan/vill/hinner hjälpa men jag skulle verkligen uppskatta om kanske någon som läser detta kan komma med tips?

  Tack så mkt :)

  SvaraRadera
 2. Hej Caroline.
  Koden för att ändra i layouten görs ju i själva CSS-dokumentet. Där styr du de olika elementens utseenden. Och ja, om du högerklickar och sparar min tile så ser du att den är vit i mitten. Spetsdelen är tagen från en bild med snickarglädje som jag gjorde om lite.
  Jag använder Mozilla Firefox Web developer toolbar som är ett tillägg till webbläsaren ofta. När du laddat ner och installerat den kan du via CSS-fliken gå in och klicka på "Style information" som är en slags informationspekare. Då får du reda på vad elementen heter som du vill kunna ändra på. När du tex pekar runt kan du se att en viss del av bloggen kallas för main-wrapper osv. Och är det där du vill stoppa in något grafiskt så vet du ju var du ska leta i html-dokumentet för bloggen. Är du med mig? Du kan se andra css-dokument också och lära dig en massa utifrån det om hur andra löst saker och ting. Så det är en bra grej.
  Min tile är ju anpassad efter hur brett fältet där allt innehåll finns är. Så man får fixa och trixa lite och till slut lossnar det.
  Hoppas det här hjälpte lite grann :)

  SvaraRadera
 3. Hej igen och tack så jättemkt för din hjälp! :-) Det var ju en urbra grej detta med CSS-flik i Mozilla!! Det hade jag absolut ingen aning om. Ändå har jag använt Mozilla förr men tyckte inte (då) att det var nåt att ha. Men det är det ju!! :-) Tror mest det var ovanan då som avgjorde att jag inte fortsatte med den. Ja och så att man kände sig rätt så bekväm med IE.

  Kanske en dum fråga men hur gjorde du själva Tilen då? Det var väl med nåt bildbehandlingsprogram som typ Photoshop? Med lager och sånt? Man kanske inte behöver använda just lager för en tile men... jag har försökt att skapa ett nytt dokument (i PS4) och sen fästa små bilder på varje sida men det ser inte klokt ut och sen vet jag inte vilken storlek jag ska använda :-) Letar tutorials på internet och Youtube men inte hittat nån som behandlar hur man gör just en tile som din med vitt i mitten :) Seamless tile däremot har jag lärt mig ;-) (Filter -> Other -> Offset om jag inte har helt fel hehe) Jag ska fortsätt leta och hittar jag en tut. så hojtar jag till här så du inte känner att du måste visa :-)

  Nu ska jag kolla in denna toolbaren lite mer... verkar skojigt :-) Tack så mkt för tipset. Kommer verkligen ha användning för den!! :D

  SvaraRadera
 4. Förresten så måste jag få säga att det är ett sånt fint hus ni har! Det e inte utan att man blir lite sådär längtansfull efter ett eget hus (gärna med lite historia bakom tack) med egen trädgård med massa olika frukträd och där man kan plantera blommor och skapa ett eget "lanne" med grönsaker och örter och gud vet allt ;-) Det är kul att läsa om dina sömnads-, och husprojekt! :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg