Vintageklänningen

vintage3
vintage1
vintage2

Egentligen skulle ni fått se klänningen på mig men jag råkade ut för en liten olycka idag i arbetet med boden. Jag trillade nämligen ner från stegen, landade på sidan och skrapade på vägen bort rätt mycket skinn på på arm och ben på en träregel jag försökte få tag på i fallet. Blä. Ingen fara så men jag är lite öm och vill inte hålla på att kränga på och av mig kläder med min såriga kropp.
Mamma och pappa har varit här och hjälpt mig idag, och sedan min äldsta bror. Det första jag tänkte när jag landat och försökte hantera smärtan var faktiskt: Tur att det var jag och inte dem.

Ok, klänningen…
Halsen är så hög som på bilden. Det är framsidan på klänningen och själv skulle jag aldrig sy en sådan hals men den är ändå stilig på. Dragkedjan är i metall och jag tippar att den är från 50-talet. Den är väldigt glad att titta på i alla fall. Vågar man sy om halsen, tro? Det kanske räknas som helgerån på en sån gammal fin klenod? Får fundera på det. Den sitter i alla fall perfekt på mig.

Skärpet är också återbruk. Jag hittade det i en av vintagebutikerna på Upplandsgatan i Stockholm. Skorna är nyköpta men för något år sedan. Väldigt sköna att trippa runt i.

Nåväl. Provdockan får denna gång visa upp min tänkta galaklänning.
Vad säger ni? Kan detta funka på en prisutdelningsgala eller blir det knäppt?

_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_

The vintage dress I was going to show on myself today. Unfortunately I got into a falling-off-ladder-accident today and scraped a little too much skin off on my arm and leg in the process to manage trying on clothes. So I’ll let the mannequin show the dress instead. It’s a vintage 50’s dress. It’s a high necked but happy dress. The belt is vintage and the shoes about a year old and very comfortable. Would it be stupid to change the neckline?
Do you think it will do for the award show I am going to?

Kommentarer

 1. Hej!

  Jag tycker inte att det är ett helgerån att sy om vintage. Varken för att ta in, lägga ut, korta längden eller klippa itu för att göra något nytt.

  Men däremot vet jag inte om jag själv skulle ändra urringningen, det kan vara praktiskt att ha en klänning som har en så där hög urringning ibland. T.ex. om man råkar ramla och skrapa upp något, kan det vara skönt med ett plagg som döljer.

  Hoppas att festen blir trevlig!

  SvaraRadera
 2. Vilken läcker klänning....skärpet och skorna är ju perfekt till. Kan förstå dig ang halsen skulle inte heller sytt den så hög Men den är säkert jätte snygg på dig Lycka till på prisutdelningen!

  SvaraRadera
 3. Ja!!! Det är jättefin, jag älskar färgerna!!! Och jag tycker halsringningen är perfekt, mycket tjusig!

  SvaraRadera
 4. Jättefin klänning! funkade ju jättebra med skärpet och skorna. Är lite avis på skärpet, har letat efter ett perfekt rött jättelänge..ingen tur än så länge. :) det kanske var för att du hade det, hehe.... ;) ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg