Vita drömmar

Med förlovning kommer ju giftermål. Så småningom. Och med giftermål kommer ju en brudklänning.
Jag funderar ju en del på hur den ska se ut.
Jag vill ju egentligen sy min klänning själv. Jag är inte så skrockfull av mig så jag bryr mig inte det minsta att det ska föra otur med sig. Jag går också helt obekymrat under stegar. På tal om det.
Jag får väl skissa på idéer nu i höst och kanske sy några dummyvarianter. Någonstans kommer det att landa, det är jag säker på.

Här är några fina vita drömmar.

Åhh, Grace Kelly-varianten med hög hals, spets och slöja.

grace-kelly-bride-7904401DIY-vintage-wedding-huntington05

En vintageklänning hade också varit fint.

il_fullxfull_158308419

Eller en kortare modell kanske…

il_430xN_159510782wedding-dresses-779192
modelo-164_rosal_b-coleccion-novia-rosa-clara-rosa-clara-2010_82280086vintage-wedding-dresses-Aquila-sweetheart-strapless-white-lace-with-belt

Ljuva detaljer…

il_fullxfull_140222586

Fluffigt och nyromantiskt…

Vera_Wang_Bridal_S11_Look_04

Underbara Clara var sagolik i sin klänning som hon sytt tillsammans med sin syster.

img_1681-copy

Den här, en vintage Dior är det vackraste jag någonsin sett. Jag har skrivit om den innan.

OscarsDress-ReeseWitherspoon

Liten slöja…

vintage-glam-hair-hairdo-updo-fingerwave-30s1

Eller så här med en lite större, eller en ännu lite större…

il_430xN_11015870P40_A_Wedding_Veil-3_jpg_resized

Jag känner mig mycket ambivalent.

4761841487_89d57d5435_o

Kommentarer

 1. iiih jag är så glad för din skull! :D och längtar tills det är min tur! jag har ju beslutat mig för att inte bära vitt på mitt bröllop, så det känns som att det kommer att bli en riktig utmaning att hitta något som kommer falla mig i smaken, men ändå kännas "brud-igt" liksom :)

  SvaraRadera
 2. Jag är säker på att du blir fin i vad du än bestämmer dig för. Du har ju koll på det där med smak och stil :)

  SvaraRadera
 3. Min mamma sydde sin egen bröllopsklänning (dock var det på 80-talet så den är inte min typ av klännning) men det gick bra för henne och pappa. De har varit gifta i 22 år, så jag är inte så säker på att det för otur med sig.
  Lycka till, jag tror att din klänning kommer att bli jättefin!

  SvaraRadera
 4. Oooh ja, jag vet Resse Witherspoons klänning är verkligen en favorit. Jag gillade även den "korta" varianten, lite nytt. Själv (om jag gifter mig med grabben=)) ser jag helst inte en tubtoppsklänning, känner att jag nog vill ha en kortärmad klänning, tycker kronprinssessans victorias design var helt underbar. Gillar modellen(överdelen) på sista bilden till höger. mvh Christine

  SvaraRadera
 5. Jag fullkomligen älskar Grace Kellys klänning - för att inte säga den "hätta" hon bar. Blev alldeles överlyckling när jag hittade en sajt på nätet som sålde kopior av den (samt av Jackie Kennedys slöja) så om jag en dag gifter mig så vet jag exakt hur min bruduppsättning ska se ut iaf :)

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jag har en jättefin brudklänning i 50-tals stuk. Har faktiskt tänkt att den vore något för dig när jag läst din blogg, men så trodde jag ni redan var gifta. Den är inte använd, jag valde en annan klänning. Vill du se bilder på den så kan jag gärna maila. Om inget annat så för att få lite mer ideér.
  den ser lite ut så här: http://www.imdb.com/media/rm4187002880/tt0050419 fast inte riktigt, men ganska lik.
  ps. den har nio lager tyll :o)
  ds

  SvaraRadera
 7. Madeleine: Låter spännande! Vad är det för storlek och har du någon bild när du har den på dig?

  SvaraRadera
 8. Hej!
  det är storlek 38. och nej, jag har ingen bild när jag har på mig den. Blev förälskad i den året innan vi skulle gifta oss. Hade gått upp några kilo och tänkte dem kommer jag ju gå ner till bröllopet. Så jag köpte alltså denna underbara klänning trots att den var för liten. Naturligvis lyckades jag inte gå ner, så månaden innan köpte jag en annan klänning. Har en bild när en likadan klänning hänger hos sömmerskan på en provdocka. (madeleinec@hotmail.com) maila mig om du vill att jag skickar bilden.

  SvaraRadera
 9. Hej igen Madeleine.
  Jag är smickrad över att du tror jag kan ha en storlek 38. Tänk var kameran kan bedra ögat:) Jag drar faktiskt mera åt 40/42-hållet.
  Men tack ändå för att du hörde av dig. Jag hoppas den finner ett nytt fint hem med någon som verkligen uppskattar den :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg