Det där med att ha en hobby

Vad gör man om man inte har en hobby? Jag blir så konfunderad när jag hör folk säga att de inte har en hobby. Vad gör man då på fritiden? Jag menar, blir något slags tidsmässigt vakuum när man har tid över? Är det inte fruktansvärt tråkigt att inte ha en hobby? Något man längtar till som inte är arbete eller andra måsten.

Mitt problem har alltid varit att jag har för många hobbys. Ingen kan anklaga mig för att vara en soffliggare. Det finns inte ens i min vokabulär. För jag älskar att göra saker, hela tiden.
Det är en välsignelse eftersom jag lär mig mycket och får massor gjort, och en förbannelse eftersom jag ibland blir stressad över att jag inte hinner annat. Typ matlagning och långpromenader som jag egentligen också tycker är trevligt när jag väl gör det. Men att t.ex sy en klänning prioriteras högre och då blir en snabbmacka lösningen så jag får maten överstökad snabbt. I mitt fall är ju gränserna mellan hobby och arbete ibland dessutom ganska diffusa.
Produktivt? Ja.
Hälsosamt? Nja.
Roligt? Jomen nånting!

Har ni någon hobby?

anna1

Kommentarer

  1. Känner igen problemet...:) Har alldeles för många "hobbies" som egentligen tar alldeles för mycket tid men som jag aldrig skulle klara av att vara utan... Gäller bara att hitta balansen
    mellan vila och pyssel så man inte bränner ut sig totalt. Men det är ju så himla roligt juuuu...;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg