Årets granjakt

I fredags förmiddag åkte vi hem till mina föräldrars gård. Vi skulle nämligen hitta en gran eller två. Eftersom det snöat så mycket och vi skulle upp på berget åkte vi grävmaskin upp. Thomas och pappa satt inne i kupén och jag och mamma satt i skopan på en varsin höbale. Det var nostalgi och ett sånt där fint minne man vill spara som i en liten ask.

IMG_0593

Vi pulsade genom djup snö sista biten för att hitta granen vi skulle ha. Höbalarna lämnade vi kvar till rådjuren.

IMG_0594

Laståsnan från Norrbotten är perfekt till sånt här. Stora granen på 3,5 meter som skulle vara inne hamnade på takräcket och normalstora granen som skulle vara ute låg inne i bilen. Perfekt. För mig går alltid funktion för design när det gäller bilar. Då är en gammal Volvo perfekt.

IMG_0595

När granen droppat av nere i källaren bars den upp och kläddes. Jag hade gjort en lång slinga med vimplar i röda nyanser som piffade upp den lite extra. Enkelt scrapbookpapper av tjockare modell med olika tryck på båda sidor häftat på ett långt vitt snöre. Enkelt, okomplicerat och snyggt.

iphone 021

Thomas spelar trumpen tomtenisse på bilden efter att jag tvingat på honom en mössa. Han är inte sån i verkligheten. Han står vid minigranen i köket.

iphone 020iphone 019iphone 023

Kommentarer

Populära inlägg