Julens vedermödor

Både lilla julafton och julafton har varit en prövning. Periodvis har vi bara haft runt 10 grader i huset. En värmefläkt vi köpte för att få lite varmare löste ut jordfelsbrytaren som i sin tur slog ut bergvärmepannan vilket bara gjorde allt ännu värre. Maximal otur. Vi hade elektriker här både lilla och “stora” julafton men helt löst blir det inte förrän en kompressor byts ut i pannan. Och det blir ju inte förrän nästa vecka. Håhåjaja.
Kylan är minst sagt påträngande.

När vi fick spontanbesök härom dagen hade jag denna moderiktiga kreation på mig. Både råsnyggt och funktionellt, om jag får säga det själv.

koldanim

Lilla julafton tillbringades hos min bror Erling och hans fru Maggan tillsammans med resten av familjen. Vi firade julafton en dag tidigare så att alla skulle kunna vara med. Vi brukar göra så vartannat år. Det var skönt att få vara i ett varmt hus en stund. Man blev nästan matt av all värme.

julafton1
julafton3

Bror Rolf och svåger Rolf på vänster sida och syster Lisbeth och sambo Thomas på högra.

julafton2

Mamma, brorsdotter Vilma och systerdotter Mathilda djupt försjunkna i den iPad som min bror införskaffat.

julafton4

Efter julematen skulle vi dansa runt gran, men eftersom den stod i en hörna dansade vi bredvid istället.

julaftonsanim

Pappa och mamma under julklapputdelningen som barnen skötte.

julafton6julafton5
Det var ju mest barnen som fick klappar men även de vuxna fick en och annan. De flesta klappar Thomas och jag fick hade som avsikt att värma oss på ett eller annat sätt. Och det var ju väl behövligt.

Imorgon ska ni få se lite vad jag fick, tänkte jag. Av Thomas fick jag något alldeles fantastiskt.

Kommentarer

  1. Huvva huvva, stackars er! Jag minns när vi hade minus 14 förra hösten innan vi evakuerades. Plågsamt! Särskilt när man har duschat! Hoppas det ordnar sig snart. Jag kommer då inte och hälsar på förrän ni har minst 22 grader inomhus. Helst utomhus också...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg