Klänningskavalkad

OBS: Sedan denna sidan skapades har galleriet för allt jag sytt flyttat hit! Detta inlägg uppdateras inte längre.

(Galleriet kommer jag att uppdatera efterhand jag syr vidare. Därför har jag tagit bort klänningarnas nummer sedan detta inlägget först postades. Nyaste klänningarna kommer att vara överst hädanefter. Det finns länkar till alla klänningar och där finns oftast lite mera information om dem.)

Om du klickar på respektive bilds länk får du mera info om just det plagget.

Den rutiga kontorsklänningenDen skira blåPaljettdrömmen


Servera saft-klänningen

Den varma ullklänningen


Den röda victorykjolen


Den blå victorykjolen


Brudklänningen - ett eget påhitt

Röd-rutiga klänningenMad Men-klänningen
madmen5
madmen1madmen2

Den prickiga bomullsklänningen
prickiga1prickiga3

Spetsklänningen spetsklanning3

Den röda långklänningen – eget påhitt som sedan fick ärm.
redDress1redDress2

Den blåblommiga - Eget påhitt sydd av gardintyg jag fyndade på rea. Väldigt vid, tung och fin men jag har faktiskt aldrig använt den av någon anledning…
blueFlowerDress2blueFlowerDress3blueFlowerDress

Den avancerade sagoklänningen - En komboklänning jag hittade på själv. Med volangkjolen till blir den mer sagolik. För en enklare modell kan man vara utan kjol. Handsydda blommor växer från framsidan bak på ryggen. Flera olika tyger som skimrar på olika sätt. Den tog mig 3 veckor att få klar.
ASO-klanningmalung

Den blårandiga svåra och mer om den här (Vintage Vogue V1044)
randig4[2]randig3[2]

Den grönprickiga multiklänningen. Min smartaste egna design. Även detta en klänning som kan varieras på flera sätt.
greenDotted-front2greenDotted-backStandinggreenDotted-front4-strap

Blommiga klänningen. Överdel från mönster och kjolen improviserad.
blommig2[3]blommig4[2]


Den blåa taftklänningen
– ett eget påhitt
2009-03-nyBlueKlanning1blueShinyDress2009-03-nyBlueKlanning4

Pearl Harbourklänningen

0124-klanning[2]flower1[2]

Polkagrisklänningen – ännu ett eget påhitt
reddress5reddress2reddress4

Fångklänningen
– som syddes i Ikeatyg med rosa foder
blacknwhite3

Den blå sommarklänningen – även denna ett eget påhitt.
blueDressOnklurarblueDress

En blommig klänning
till som jag hittade på efter eget huvud.
blommigEn2blommigEn

Grönt är skönt-klänningen, en småblommig en och en annan grön klänning. Alla sydda efter eget huvud.
greenDressbloggbild-klanninggreenShinyDress

Ikeaklänningen – vars mönster återvunnits från en 50-talsklänning som inte gick att använda längre.
ikeaklanning

Purpurklänningen
lilac1[2]lilac3[2]

Beigeblommig bomullsklänning – överdel från mönster och kjol eget påhitt.
ny_klanning3ny_klanning

Den svarta med paljetter
– eget påhitt vars paljettbård återvunnits från ett linne som var för litet.
dbk12

Fantomenklänningen – Korsett, blus, krinolin och volangkjol sydd till en musikaluppsättning. Improviserades fram.
fantomenyllan3

Ännu en blommig en och svart cocktailblåsa
klanning1-sneakpeakspetssvart

Lady in red-klänningen

redDress-wholeredDress-halfredDressNew

En skräckrosa klänning, den enaxlade långklänningen och den bruna konsertklänningen
rosaKlanningenaso-anna-hassleholmkonsertklanningen

Kommentarer

 1. God Jul finaste bloggen jag skådat!

  Blir sjukt inspirerad av att göra NÅGOT men som vanligt när man tittat här och häpnat över kreativitetet så känner man hur tummen växer mitt i handen...

  Men som sagt var jag ser, ler, och ger en extra tumme upp över allt vackert du skapar och lägger ut här!

  Svårt det där med klänningsfavorit, men jag säger den gröna i sin enkelhet nr.7 eller den senaste julröda nr.1! WaoW!

  Blir glad av din blogg, och Gott nytt år 2011!

  /bloggläsare

  SvaraRadera
 2. Alla är superfina. Men de jag helst skulle vilja se magiskt transporteras till min garderob är nr 1, 6 och 11.

  God jul!

  SvaraRadera
 3. Jag säger nummer 6 och 12 :)
  Tur Thomas skulle dansa med kaffe i erat vardagsrum, då kom min gubbe på att stort vardagsrum inte va så dum ide ;)
  Ha en trevlig jul och hälsa Thomas :)

  SvaraRadera
 4. Hej!
  6, 8, 10 och 25!:)
  Jäklar va duktig du är!:))
  God jul och gott nytt år!

  Anna

  SvaraRadera
 5. Underbara!
  Jag tror att min favorit är den randiga med Ikeatyg.
  Också ny läsare genom Underbaraclara och jag stannar visst! Fin blogg, fina kläder och du verkar rar och ödmjuk.
  Hälsningar från Linköping.
  Désirée

  SvaraRadera
 6. Hjälp vad många tjusiga klänningar, och vilken tjusig kvinna! :)

  Försörjer du dig på sömnad?

  SvaraRadera
 7. Helt fabulösa kreationer! Så vackert!

  SvaraRadera
 8. Tack alla för era snälla kommentarer.
  Syster Karin: Jag syr bara till mig själv. Det är den enda kropp jag förstår mig på att sy till. Jag tycker det är så himla roligt och ibland är det enda sättet att få de kläder man vill ha utan att det kostar en förmögenhet att sy dem själv.

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Hittade hit via facebook =)
  Wow vad duktig du är och vilka fina klänningar du har sytt! Vilken kavalkad!! Favorit....inte lätt att välja, men 11, 17 och 19 är nog de jag gillar mest.
  Din sida hamnar absolut bland mina favoriter och jag kommer med säkerhet att återkomma!
  Önskar dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 10. Jag är så glad att jag hittat din blogg! Vilka fantastiska klänningar du syr! Förstår att du sjunger med swingband också - härligt! Gillade dina inlägg om frisyrer också - gör liknande själv men hittade några nya varianter som jag ska testa. Tack för det!
  God Jul!

  SvaraRadera
 11. Gud!

  Du är ju fantastisk med nål & tråd! Så mycket vackra hemsydda klänningar hade jag hemskt gärna haft i min garderob! Bara att lära mig sy.. du kan inte tipsa om ett hyfsat enkelt sätt att sy en klassisk 50-talsklänning? Vore fantastiskt!

  God jul!

  SvaraRadera
 12. Så helt fantastiskt vackra! Själv har jag vanligt svart tyg hemma och planerar att sy en klassisk knälång klänning som är båtringad, självklart med vidd i kjolen. Jag tycker att det är fanastiskt smickrande. Nackdelen är att jag inte riktigt är en pärla på att sy.
  Mina favoriter bland dina är 1, 5, 11 och 19. Helt underbara!

  SvaraRadera
 13. Åh vad fint! Det är jättesvårt att välja en favourit men den röda spetsklänningen överst är helt underbar!

  Jag har en fråga till dig. Jag är inte så duktig men hade velat försöka mig på att sy en klänning efter ett mönster från Vintage Vogue eller Buttericks och jag undrar var du beställer dem ifrån. Finns de i Sverige eller måste man köpa från USA? Blir det i så fall dyrt med frakt? Jag hade varit mycket tacksam för svar!

  Är väldigt glad att jag hittade din fina blogg! :)

  SvaraRadera
 14. Hej Saga. Jag har beställt mina direkt från Voguepatterns.com i Amerikatt. Jag passar på när de har erbjudanden och billiga mönster då jämnar det liksom ut sig med frakten. Kolla på webbsidan och kör en valutaomvandlare på det du vill ha och bestäm sen. Man kan ju gå ihop ett gäng å beställa å dela på frakten. De har väldigt snabb leverenstid. Många vintage vogue-mönster är rätt svåra men svårighetsgraden brukar stå specificerad. Börja med något enklare och jobba dig uppåt. Annars tappar man lätt sugen. Den bästa investering jag gjort är min provdocka, en Lady Valet. När man skissar fram egna mönster är det till ovärderlig hjälp.
  Glad att du besöker bloggen!
  God fortsättning :)

  SvaraRadera
 15. Imponerande! Vilka fina klänningar du gjort.

  SvaraRadera
 16. jag är kär i den svartvita prickiga klänning. vill också ha. åh.

  SvaraRadera
 17. Jag tycker 1,6,7 och 8. Helt underbara klänningar!! Du är ju bara SÅ suveränt duktig! Man blir helt imponerad verkligen!
  Vilken underbar människa du verkar vara Anna!

  SvaraRadera
 18. Hej


  Gud Vad duktig du är, dina kläder ser ut så proffessionellt sydda. Jag älskar att sy men vet inte vilken symaskin jag ska köpa jag behöver en symaskin som syr perfekt och tål i många år.
  rekomenderar du mig att köpa som din symaskin? snälla berätta för mig vilka för och nackdelar den har. Jag hoppas att jag någongong kommer att kunna sy som du.
  Lycka till

  tack
  MVH

  SvaraRadera
 19. Hej!
  Typ alla kläder i klänningskavalkaden upp till bröllopsklänningen har jag sytt med Berninas enklaste symaskin, den sk Bernetten som kostar ungefär 2500 kr. Det är först nu efter 6 år som jag har investerat i en bättre maskin. Men jag har knappt hunnit sy något på den än. Så låt inte en billig eller äldre maskin få dig att tro att det inte går. Jag använder nästan bara raksöm och sicksack och så knapphålsfunktionen ibland. Har maskinen bara bra såna är du hemma hela vägen! Och sen är det bara att öva och öva. Börja med något enkelt så bygger du både kunskap och erfarenhet på vägen. Kör bara!

  SvaraRadera
 20. tack för ditt svar jag ska försöka köpa en enkel bernina modell.
  lycka till

  SvaraRadera
 21. Men du så fina klänningar dy syr! Jag blir så inspirerad! Jag älskar själv dessa modeller på klänningar, så jag kanske ska sy lite fler nu när jag varit här och besökt!
  Må så jättegott!
  Miriam

  SvaraRadera
 22. Vilka helt underbara klänningar du syr. Wow!!

  Blir så glad över att titta på dem. Som sagt - helt underbara :)

  Skulle nog inte passa i de modellerna själv. Är lite för kort och något för mullig men du passar jättebra i dem.

  SvaraRadera
 23. Wow vilka klänningar! Super duktig du! ♡

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg