DIY – En anslagstavla deluxe

Jag köpte denna ram på loppis för många herrans år sedan och målade den vit. Nu har den hängt tom ovanför vår säng ett bra tag. Lägg därtill att jag hade en gammal ful anslagstavla som var trasig i ramen så jag tänkte, varför inte slå ihop dem?
Vill ni gör samma sak följer här en instruktion för hur jag gjorde.

diy12

Ta en gammal ram från loppis med vackert mönster. Måla den eller låt den vara som den är.

diy1diy2
Köp eller använd korken från en gammal anslagstavla. Tänk på att inte göra passformen till nya ramen för tajt för tyget kommer att bygga på lite. Jag använde det man kallar för kinasåg när jag sågade bort överflödet. En smidig liten såg-sak som man nästan inte kan leva utan. Inte jag i alla fall.

diy3
Ta en bit tyg du gillar. Jag valde en lite mera neutral blåvitrandig variant för jag vill inte att bakgrunden ska ta för mycket plats när idéerna ska sättas på tavlan. Klipp till…

diy4
Glöm inte att kela med din katt lite då och då. Detta är lilleman Sune.

diy5

Jag häftade fast tyget med en häftpistol. Kork är ju rätt mjukt men det fäster tillräckligt bra om man använder rätt många stift.
diy6
I hörnen vek jag tyget ungefär på samma sätt som när man slår in ett paket.

diy7
När jag häftat klart strök jag lite med strykjärnet på framsidan så blev tyget riktigt slätt. Sedan la jag tygtavlan i ramen.

diy8
Jag förankrade tavlan i ramen genom att använda häftpistolen och se till att ena halvan av häftstiftet hamnade i tavlan och andra i ramen. Detta är från baksidan sett.

diy10
Och voila, en anslagstavla deluxe.

diy11

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg