Brudklänning skiss 2

brudklanningsskiss2-2brudklanningsskiss2-1
Här experimenterade jag med någon slags strukturerad drapering och det var ganska kul. Tyget har en matt glans och är tungt och faller väldigt fint. Jag har bara 2 meter att experimentera med än så länge. 

Modellen blir säkert mycket svår att få till på riktigt men det är tråkigt att tänka så i idéstadiet. det kommer att krävas mycket handsömnad och byggande direkt på dockan. Även denna idé är asymmetrisk. Ena sidan ska vara extravagant och avancerat veckad och styv nog att stå själv. Den andra sidan mycket enkel. Ett släp som helst går att ta av till dansen kan också bli vackert. Även understrukturen är viktig eftersom tyget är så tungt. Den ska varken säcka ihop eller kasa ner.

Jag får klura vidare. Det är svårt att bestämma sig. Ena dagen vill jag ha lekfull, Alice-i-underlandet-romantik och den andra royalistisk, stilren struktur. Undrar när det hela ska börja landa i ett beslut…
Vojne.

Kommentarer

 1. Det är ju ruskigt svårt att bestämma sig. Jag har ju redan köpt min klänning (en spetsbakelse från 50-talet) men funderar på att byta den så fort jag ser någonting fint. Jag tror dock inte jag gör det. Det klickar liksom i hjärtat när jag ser Min klänning.

  SvaraRadera
 2. Hej! jag har följt din blogg ett bra tag nu och beundrar verkligen att du kan sy ^^

  Nu är det så att jag behöver lite hjälp. jag har hittat en jätte fin klänning, problemet är att det är en relativt enkel modell och de tar 529:- för den så jag tänkte försöka sy en själv. men... jag kan inte sy :(

  sist jag satt vid en symaskin var i 7an för 8 år sedan och ja, skulle du kanske kunna hjälpa mig? tipsa om ett mönster eller så? jag bifogar en länk till min blogg där jag lagt ut lite bilder på den.

  vilket tyg skulle du kunna tipsa om? jag har hittat två jätte fina bomullstyger men är det rätt?

  Tack på förhand och tack för en fantastisk blogg! jag gillar ide numemr ett vad det gäller din klänning ^^ den med draperad spets ^^

  SvaraRadera
 3. Hej Anjelica.
  Gällande din fråga.
  Modellen verkar inte så svår om du ändå inte ska ha flärparna (som jag tycker är ganska coola). Kjolen är bara ett långt rektangulärt tygstycke med motveck och livet är som ett linne. Om du förenklar lite kanske du kan sno mönstret från ett linne du redan har?
  Ett tyg med lite tyngd och fall funkar bra till en sån här. Bomull absolut. Butterick har ett mönster du skulle kunna använda som mall. http://butterick.mccall.com/b5489-products-11201.php?page_id=155 (deras easy-serie)
  Och istället för rynkade veck i kjolen gör du motveck. Testa på ett gammal lakan först :)

  Angeliqa: Jag tror det säger klick för mig också förr eller senare :)

  SvaraRadera
 4. tack så mycket för tipsen ^^ jag gick in i butiken igen och tittade på vilket material klänningen är i så nu vet jag att det är viskos som klänningen är sydd i men vad bra att bomull också fungerar ^^

  Jag önskar verkligen att jag kunde sy som du kan :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg