Ett plötsligt sömnadsinfall

Kommande projekt i form av tyg hänger i galgar på väggen och bland kläderna. Frestande att se.

sy2sy5
Frestande mönster i drivor pockar på uppmärksamheten.

sy4
Måste man så måste man och då får man stjäla sig lite tid trots att klockan 22.00. Det gjorde jag igår. Så efter en kvällsrunda till IKEA där jag handlat till Kärlek, ettor och nollor bestämde jag mig för att sy en klänning. Vilken överraskning att det skulle bli just en klänning, va? Totalt otippat.

sy3
En Harry Potter-film senare vid midnatt låg en nästan färdig klänning på sybordet med tyg jag köpte på IKEA. Det som återstår är själva uppläggningen och sen ska den få en vit krage.

sy1
Ungefär så.

Kommentarer

 1. Oj vad mycket fina tyger och mönster du har!

  SvaraRadera
 2. Vet du något ställe man kan köpa klänningsmönster, nya eller gamla spelar ingen roll? Jag har inte hittat någon sida som säljer mönster, vill verkligen få börja sy kläder med min nya symaskin. :)

  SvaraRadera
 3. Hei Anna!

  Du har vel ikkje tilfeldigvis eit mønster til ei badedrakt frå 50-talet?

  Noko liknande den til venstre her, tenker eg på:
  http://www.myvintagevogue.com/yahoo_site_admin/assets/images/July_1952_-_Nina_Leen.224190820_large.jpg

  Det er mitt store, store ønske å få laga meg ei slik i sommar, så eg må berre spørre alle eg kan :)

  Du kan sende meg mail på sol.taklo@gmail.com

  SvaraRadera
 4. Ser ut som en väldigt fin klänning, ska bli spännande att se slutresultatet.

  SvaraRadera
 5. Cascadeis: Jag brukar köpa mina mönster på www.voguepatterns.com. Ibland har de så bra erbjudande att man sparar in frakten. Alla mina "antika" mönster har jag fått utav vänner som är antiksamlare och som vet att jag älskar att sy retro.
  Sol Andrea: Tyvärr har jag inga mönster till baddräkter. Jag har inte fått lådan med mönster än så jag vet inte vad som finns i den. Skulle ett sådant finnas med där kan jag skriva om det. Och kanske går det att kopiera :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg