Brudklänningen!

Jag vet att många är nyfikna på klänningen så vi kollar lite närmare på den.

brollop-innanKyrkan3

Tyget jag använde hade vacker spetskant på två av sidorna så det kunde jag vända och vrida på för att skapa fina dekorationer. Så det blev spets i nederkant på kjolen, spets på ärmen, och på själva höftvolangen.
klanning4

Underkjolen syddes fast mot livets foder som var prickigt,  ljusblått och av en ganska kraftig bomull. Bomull andas och är skönt mot huden. Dessutom passade det ju in med vår grafiska profil. Jag gick “all in”, kan man säga. Överdelen var exakt anpassad till min kropp så bh var inget jag behövde tänka på. Med flera plastskenor isydda var den både stabil och skön.

klanning3

Överkjolens översta spetslager hade en massa lager tunn tyll under och syddes fast i korsettöverdelens utsida, aviga mot aviga. Sedan var det bara att vända på steken.
brollop-innanKyrkan19

Alla spetsdetaljer på överdelen syddes på för hand direkt på provdockan och korsettlivet allra sist. Jag använde inget mönster alls utan draperade direkt på dockan. Nålade, klippte och sydde med nål och tråd. Jag fick det symmetriskt med alla mönster i spetsen och det funkade fint. Jag använde en vanlig dragkedja i ryggen som syddes fast för hand. Skärpet med lilla rosetten är fristående och fästs med små krokar där bak.

klanning2klanning1

Hårfloret köpte jag i “lösvikt” på etsy.com och sydde sedan fast det på en genomskinlig kam från Glitter tillsammans med några tygblommor. Detta gjorde jag kvällen före bröllopet så jag var ju ute i god tid. Not!

brollop-innanKyrkan18

Skorna hittade jag som sagt i en skolåda på vinden. Jag köpte dem för flera år sedan och hade aldrig använt dem. De var perfekt. Både sköna och vackra och lite retro.

skor
Och så här blev resultatet. Jag är jättenöjd och jag kände mig vacker och bekväm. Jag hade gärna gjort om hela den där dagen för allt var så himla fantastiskt, storslaget, uppsluppet och kärleksfullt.
Vi skålade en stund i skolsalen hemma innan vi stack iväg med fotografen. Lyckliga, saliga och med fjärilar i magen.

brollop-innanKyrkan

Här är vi strax innan vi ska gå in i kyrkan tillsammans med tärnorna. Deras klänningar ska jag också berätta om snart.

bröllopstrupp

Kommentarer

 1. Ni är så fina alla fem!

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt fin klänning!
  Jag är sjukt imponerad över att du sytt den... Ryggen och alla detaljer är alldeles utsökta!

  SvaraRadera
 3. Congratulations!!! -and you did a very good job on that dress. It's soooo beautiful and suits you so well:)

  SvaraRadera
 4. Den är sååå vacker! Verkligen fantastisk!

  SvaraRadera
 5. Superfint! Men att du vågade skåla i röd drink, ojojoj... Modigt ;)

  SvaraRadera
 6. Å va fin! :) Det översta lagret tyg på överdelen av klänningen, det lite genomskinliga. Är det några insnitt eller hur man ska säga i den delen? Eller är det lite stretchigt eller så?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg