Att sy om något

Det är kul att sy saker från scratch. Men ibland är det också spännande och ta något man redan har, eller har köpt och sy om det. Jag hittade t.ex denna lilla ullkavaj på HM på rean. Den kostade mig 50 kronor och i grunden tyckte jag den var helt ok. Lite för vid i midjan möjligen. Och lite för tråkig.

syom1

Den är ju perfekt när det börjar våras och man behöver en liten jacka till klänningen som slutar vid midjan. I min samling knappar har dessa som kommer från gamla militäruniformer i Boden. Tre kronor på och väldigt vackra.

syom2

Så för att göra jackan lite mera retro/vintage använde jag det enda knapphålet som fanns, och sydde några till, sydde i militärknapparna och drog ihop hela framsidan till en dubbelknäppt variant.

syom3

Och rollar man sedan bort alls krafs och damm på den tror jag den kan bli riktigt fin till våren. En fin brosch och en scarf till bara.
Ibland behöver ett syprojekt inte vara svårare än så.

Kommentarer

  1. Tjusigt! Tycker det är svårt att hitta plagg som slutar i midjan. Allra helst koftor.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg