Paljettdrömmen

Den här sydde jag redan förra året till Guldklavengalan. Men eftersom det inte fanns så bra bilder på den kommer den här igen. Det här är en egen design och första gången jag sytt i paljettyg. Tyget finns på Stoff och Stil.

paljetten1

Jag använde grundmönstret till det korsetterade liv jag konstruerade här. Jag klippte ut ett lager i ett ganska tjockt bomullstyg som grund och vände rätan inåt och nålade fast den på provdockan. Sedan draperade, klippte och sydde jag fast paljettyget för hand direkt på den grunden och på dockan. Bit för bit genom att följa de sömmar som insidan hade. Därför sitter paljetttyget fast ordentligt hela vägen. Inga sömmar syns bland alla paljetter. I ryggen sitter en rejäl svart dragkedja som orkar hålla spänn på livet så det inte rasar ner. Men den ser man knappt.

paljetten2

Kjolen som är en klassisk halvcirkelkjol har två lager. En i någon slags bomullsblandning under och så paljetten över som är något längre.

paljetten3
Paljetter är ganska kul. Jag har lust att sy en till som går ända ner till golvet ungefär som den Gunhild har här. Och så en fuskpälsjacka till. Det hade varit snyggt att ha när storbandet och jag ska spela på Nalen i Stockholm i april. Tidsoptimisten har talat.
Rosettskärpet i röd lack köpte jag i Paris när vi var där.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg