Vinterklänning i ull

Jag har fram tills nu haft få varma klänningar som man kan ha på vintern. Jag sydde denna i ett varmt ulltyg som jag hittade i tygaffären i stan och för att den inte skulle bli så “sticksig” är den fodrad med bomullsfoder som jag hade i mina gömmor. Det är bara en del av överdelen som jag använt mönster till. Eftersom tyget tog slut blev kragen till slut improviserad men funkar bra. Kjolen är som vanligt bara ett långt rektangulärt tygstycke med motveck. Lite lagom i vidd. Och gröna knappar till det.

vinterklanning3

Den är skön, varm och bekväm. Jag trivs jättebra i den!

vinterklanning2

Kommentarer

 1. Snyggt! Jag har också ett rutigt ylletyg i gömmorna som jag hade tänkt ska bli en klänning, tack för inspirationen!

  SvaraRadera
 2. Väldigt fin klänning! Det är så härligt med ylleklänningar nu på vintern, nu blev jag inspirerad att sy mig några till. Får bli ett projekt när jag kommer hem.

  SvaraRadera
 3. Väligt enkel och snygg klänning. Önskar jag också kunde sy mina egna kläder. Vilken frihet!

  SvaraRadera
 4. Cia Och By Lelou. Tack. Jag har faktiskt lust att sy fler. Ska försöka hitta något fint tyg bara.
  Kristina: Du kan sy egna kläder. Du kan allt du vill. Börja med något enkelt och låt projekten utvecklas med erfarenheten.

  SvaraRadera
 5. Oj, vad snyggt! Du får alltid så fin passform på allt du syr. Det blir lika fint bak som fram. Det är minsann inte det lättaste. Har du några bra tips på tygaffärer online? Stoff & Stil gillar jag, men finns det fler med bra utbud och hyfsade priser? Förr handlade jag ofta från Furulunds, men de har ju ingen postorder längre, konstigt nog i dessa internet-tider. Vi hade världens bästa tygaffär i Kalmar förut, men när ägarna ville lägga av hittade de ingen som ville ta över :( Jag älskade att gå där och botanisera bland alla fina tyger (de hade allt!) och alltid blev det en påse med hem. De var till och med bättre än de affärer jag handlade i när jag fortfarande bodde i Stockholm. Kram, Lina
  skrivarlya.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! När det gäller passformen har jag nog bara haft tur. I allafall när det gäller färdiga mönster.
   Förutom Stoff och Stil har jag inte testat så många. Tyg.se provade jag en gång, men det var bara struligt. Inga leveransbesked och dålig service i allmänhet. Till slut avbeställde jag.
   Där jag bor i Karlshamn är det relativt nära till flera tygaffärer och när jag har vägarna förbi brukar jag passa på. Vi har dessutom en i stan som är helt fantastisk men man kan aldrig med säkerhet veta när han har öppet. Så det gäller verkligen att passa på när han har det. Jag har heller inte testat att beställa tyg från England eller USA än. Har funderat på www.cheapfabrics.co.uk/thestore/ men ännu inte kommit till skott. Kolla på sysidan.se vad andra rekommenderar är mitt tips.

   Radera
  2. Tack för alla tips! Jag har också varit inne på att testa utländska butiker. Har köpt en del fina bomullstyger till kuddar och annan inredning via olika småbutiker på Etsy, bland annat från Japan och Hongkong. Även på Ebay. Då köper man dock sällan på metervara utan mest s.k. Fat Quarters (ca 18"x22"), eller dubbla längden, om man t.ex. syr ett kuddfodral. Det blir därför rätt billigt när man bara ska ha en sån bit, men meterpriset kan bli högt ibland. Min dröm är att amerikanska MOOD (där Project Runway-deltagarna handlar) ska börja leverera utomlands. Har aldrig varit där, men efter vad man ser på TV skulle jag gladeligen kunna bo i den affären tror jag. Vilken lycka!Gå där och klämma och planera :) Ha en fin dag! /Lina

   Radera
 6. Tack!!! Vilken pedagogisk uppmuntran! Du kanske kan hålla i en svensk sew a long med enkla väskor, förkläden och cirkelkjol och hålla mig och andra virtuellt i handen genom dessa prövningar? Jag har gluttat på Caseys sew a long med cirkelkjol men jag fattar nada av yards och tum och sånt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har funderat på och och fått förfrågningar på det där med sew-alongs flera gånger men hittills inte känt att jag kan tillräckligt mycket för att göra en. Och så ibland sätter ju tiden sina begränsningar.
   Jag överdriver verkligen inte när jag säger att jag ibland improviserar fram lösningar för mina kläder. Eftersom jag är självlärd kan jag väldigt lite om ren sömnadsteori. Men jag försöker lära mig mera eftersom.
   Men ska allvarligt fundera vidare på någon enklare form av sew-along. Absolut!

   Radera
  2. Låter som en skoj idé. Det som funkar för dig torde ju funka för andra. Man behöver inte vara fullärd för att lära andra saker! :)

   Radera
 7. Hej, tänkte bara skriva lite om mina erfarenheter med att köpa tyg från utländska webbsidor. Dels har jag handlat på ebay och etsy och det har gått bra, men som sagt är det mest lapptäckstyger som säljs. Annars har jag handlat på volksfaden.de och Fabric.com, en erfarenhet man kan läsa om i min blogg här: http://www.mormorhadestil.se/2012/01/11/tva-tyger-till-priset-av-ett/ Jag rekommenderar verkligen både volksfaden.de och fabric.com!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra. Då ska jag surafa och se vad jag hittar :) Tack för infon

   Radera
 8. Har precis hittat hit till din blogg och jag måste få säga att jag är kär i den! :) Jag gillar din stil och jag är bara så imponerad av din talang! Din rutiga klänning är så fin att det nästan gör ont i ögonen! Jag har själv sytt/stickat i många år, men åt alla andra än mig själv. Jag vet inte, jag törs som inte....

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg