En galet blå klänning

Det här blev en riktigt rolig klänning. En färgklick!

crazyBlueDress1

Det är också en riktigt billig klänning. Tyget är IKEAs billigaste bomullstyg för 19 kr metern (Ditte som finns i flera andra färger) och knappt två meter gick åt. Lägg därtill lite vitt bomullsband kring ärmen, två korta bitar vita passpoalband till fuskknäppningen där fram, sju vita knappar och en dragkedja i sidan. Allt det där andra hade jag redan liggande här hemma.

crazyBlueDress3

Ärmen är en puffärmsmall av universalmodell jag själv skissat fram och som jag använt flera gånger. Om man justerar “puffet” passar den i princip i alla ärmhål. Man kan vara ganska respektlös med över och underdelar samt dess tillbehör. Det är bara att mixa och blanda.

crazyBlueDress2

Mönstret finns på Simplicity och heter Lisette 2209 och jag köpte det inför bröllopet förra året. En av brudtärnornas klänningar gjordes med det. Ett busenkelt mönster som säkert passar nybörjare och som har en smickrande passform. Kjolen kan man ju om man vill göra vidare eller smalare, längre eller kortare.

kommande5

Jag har redan planer på att använda mönstret igen faktiskt. Som grund i alla fall.

Kommentarer

 1. En till fin klänning! Du är så duktig och syr så fina klänningar, jag blir riktigt inspirerad av att sy själv.

  Hälsningar Kati (stickanu på Instagram)

  SvaraRadera
 2. Söt den blev! Jag har också en "Ditte-klänning" fast i rött... Och länken till försäljaren är här: http://myworld.ebay.com/1188mall/

  Har redan provsytt en dragkedja, den kändes "likadan" som de från syaffärerna. :-)

  SvaraRadera
 3. Jag köpte hem två meter av det gröna Dittetyget, tror att det kommer att bli en finfin klänning :)

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig färg! Och modellen är jättesöt! Jag var och köpte tyg i fredags och igår började jag att sy. Det kommer bilder i min blogg så småningom....
  Må så jättegott!
  Kram kram Miriam

  SvaraRadera
 5. Nice. I picked up that pattern a while ago and then the inspiration sort of died. This is a good kick up the rear for me to get back to it. I'm reading your blog in English by the way- courtesy Google translate on Chrome ;)

  SvaraRadera
 6. Du har sån snygg figur och så himla snygga armar, muskliga fast slanka

  SvaraRadera
 7. Nyyyyyydelig!!!!
  Hvordan kan en nybegynner som meg sy puffermene?????
  Hege

  SvaraRadera
 8. Åh, tack för inspiration och tips. Har inte sytt på flera år men nu blir jag taggad att ge mig på ett försök!

  SvaraRadera
 9. Hej! Galet fin klänning! Skulle vara evigt tacksam om man fick se en mall på mönstret till puffärmen? Maila gärna mig på alexsandra.dahlstrom@hotmail.com :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg