Kommande projekt i syverkstan

Ni kanske märker att jag är inne i en period där jag nästan inte kan tänka på annat än sömnad. Förutom att det faktiskt gör min garderob mera välsorterad är det också så väldigt avslappande att sy. Som ren meditation faktiskt. Medan vissa går på spa, sätter jag mig vid symaskinen. Jag laddar liksom för våren. En vår full av roliga och spännande projekt men desto mindre tid. Jag får alltså passa på innan allt kör igång, tänker jag.

Igår hade tygaffären i stan öppet. Eftersom man aldrig vet när han kommer att ha öppet, ens om man frågar måste man passa på. Det är en gammal tygaffär och där finns tyger som man inte hittar någon annanstans. Dessutom hade de halva priset på allt. PÅ ALLT. Djungeltelegrafen hade gått så det var relativt mycket folk där. Jag hittade två fina tyger till kommande projekt.

Detta var ett av tygerna jag hittade djupt ner i en stapel med tygrullar. Ett ljuvligt grått ulltyg. Hade jag kunnat sy kappor (det har jag inte vågat mig på än) kanske jag funderat på en grå sådan. Men nu tänker jag sy ännu en varm vinterklänning. Det är ju så himla kallt, även här i söder. Jag köpte tre meter. Det gör jag nästan alltid. Lite felmarginal och kanske något alternativt plagg om det blir över. Så tänker jag.
Mönstret från New Look 6968 har jag haft i min samling ett tag. Överdelen på stora bilden är väl klar men kanske kjolen får en annan utformning. Kanske något i denna stilen med veck i kjolen? Jag kommer att fodra överdelen med tunt bomullsfoder från Stoff och Stil (se länk). Det blir skönast för kroppen. Kjoldelen däremot kommer att få ett foder som är lite blankare och halare. Som inte hakar upp sig i strumpbyxorna.

kommande1

Det här projektet har också legat i pipeline ganska länge. Jag kommer inte ihåg var jag hittade tyget men ljuvligt är det! Mönstret från Vintage Vogue V2960 har knappar men eventuellt blir det en dold dragkedja i sidan istället och fuskknappar.

kommande2

Det här mönstret har jag använt förut, i alla fall överdelen till den här klänningen. Denna gång tänker jag hålla mig ganska så mycket till  originalet, den modellen som är röd även på mönstret. Till festligare tillfällen, höga klackar och strumpor med söm. Tyget kommer från Stoff och Stil. Mönstret heter Vogue Easy Options V8280.

kommande4

Det här är samma mönster som jag använde till Mathildas gula brudtärneklänning. Detta är enkelt blått tyg för 19 kronor metern från IKEA. Det blir en vardagsklänning och kanske tänker jag piffa den lite mera åt sailor-hållet. Vi får se. Mönstret heter Lisette 2209.

kommande5

Detta var det andra tyget jag köpte för halva priset i tygaffären i stan. Pepitarandigt med lite stretch så det lämpar sig väl till en lite tajtare modell. Och har jag tur räcker det även till en pennkjol. New Look 6968 är mönstret jag tänker, igen.

kommande6

Vilken är er favorit?

Kommentarer

 1. Håhåjaja, blir helt pirrig i magen (ehm ja) av att läsa sådant här! Flrstår precis vad du menar, sy är världens bästa avkoppling. I detta nu håller sambon på och monterar mitt stryk/rita mönster-bord medan jag ska plugga statistik. En stund. Sen hoppas jag på att inviga det hela ikväll.

  SvaraRadera
 2. Var där öppet?! Det är som sagt vädligt flexibla öppettider där. Tygerna du köpt är fina allihopa, men det blåblommiga och det smårutiga är nog mina favoriter. Jag håller med dig om att det är ren meditation att sitta vid symaskinen. Har man då en bra cd-bok att lyssna till och en liten "hjälpreda", har sett att du har två, då är det toppen tycker jag.

  Kerstin

  SvaraRadera
 3. Åh, jag blir så avundsjuk! Jag vill också kunna sy såna fantastiska klänningar! Underbart!

  SvaraRadera
 4. Åh, vad många fina och roliga projekt! Väldigt inspirerande. Det blommiga tyget är underbart. Älskar New Look-mönstret och både det rutiga och det grå tyget du ska använda till det. Själv ska jag inviga ett av förra sommarens bästa auktionsfynd. En gammal (40/50-tal) elektrisk symaskin som är inbyggd i ett bord. Det är som ett bord i ljust lackat trä, där man fäller upp maskinen ur en lucka i bordsskivan. Min mormor som var sömmerska hade precis en sån som hon satt och sydde vid när jag var liten. Blev alldeles salig av nostalgi när jag hittade den på auktionen. Gissa vad jag gav? 50 kronor!!!
  Fungerar perfekt och jag fick dessutom med en hel del tillbehör. Nu får min andra maskin (en grön Huskvarna från 60-talet. Älskar gamla hederliga symaskiner utan en massa elektroniskt krångel!) vila medan jag syr gardiner på sommarfyndet! Ha en finfin helg! /Lina

  SvaraRadera
 5. Härliga tyger och modeller! Här har du en till som alltid köper tre meter tyg. =) Kan ju vara så att jag ändrar mej lite under resans gång! Och blir det nåt över sy jag till brorsans flicka!
  Må så jättegott!
  Kram Miriam

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg