Gertie’s new book for better sewing

gertie1
Igår fick jag hem Gretchen Hirsch’s bok “Gertie’s new book for better sewing”. Säkert har ni sömnadsintresserade varit inne på hennes alldeles fantastiska blogg? Om inte är den värd att följa. Se här.
Gertie syr nästan enbart kläder med vintagemönster och har under åren mer och mer fördjupat sig i hur man syr dessa med rätt tekniker. Väldigt spännande och lärorikt att följa.

gertie2

Första delen av boken fördjupar sig i “huret”. Alltså hur man lär sig de tekniker som krävs. Allt är väldigt pedagogiskt och snyggt illustrerat och även den med lite sömnadserfarenhet kan hänga med. Jag tror också den med mycket erfarenhet har mycket att hämta.

gertie5gertie4gertie3

Andra delen av boken består av ett bra urval av mönster som man kan sy. Alltså “göret”. Alla mönster bifogas dessutom i ett snitsigt kuvert. Allt kunskap du behöver för att klara av att sy kläderna finns förklarat i del 1. Gertie går även igenom hur du kan anpassa mönstren så de passar just din kropp.

gertie6

Bredden på de mönster som bifogas är så pass omfattande att du faktisk skulle kunna bygga hela din garderob efter dem.  Pennkjolar i olika modeller, vida kjolar i olika modeller, blusar, klänningar mm. Gertie har själv gjort mönstren och alla har en härlig vintagekänsla. Här är några exempel.

gertie8gertie13gertie9gertie7
gertie14gertie12

Det finns inga tvivel. Det här är ett riktigt bra köp! Jag köpte min på Bokus för 228 kr.

Här berättar Gertie om boken, om stilen och hur hon tänker. Jag känner igen mig i hennes resonemang gällande svårigheterna arr hitta snygg vintage i större storlekar. Och kan man sy kan man ju sy precis det man vill, hur man vill.

Meet Gretchen "Gertie" Hirsch from Creativebug on Vimeo.

Kommentarer

 1. Hej på dej!
  Jag heter Katti och har följt din blogg i flera år. Du syr ju helt fantastiska klänningar och skapar massa underbara saker. Wow vad du är duktig!
  Jag och min man har ägnat oss åt att rensa på vinden och jag har hur mycket syrillbehör, tyger mm där som jag funderat på att ge till någon som verkligen skulle uppskatta det. Ni råkar inte ha vägarna förbi Göteborg någon gång i framtiden? Och skulle du vilja ha tyger?
  Tygerna varierar i storlek från små stycken till flera meter. Det finns allt från stretch tyger som är enfärgade till blommiga, mönstrade tyger i alla världens färger. Alla tygerna är gamla, minst 15 år gamla och tyger från 60, 70

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Det gick visst inte att skriva mer? Jag skrev visst en hel roman? Men i alla fall, det finns massa tyger och lite gamla mönster, mönsterpapper - världens rulle mm.
   Svara om du skulle tycka det var intressant. Helt kostnadsfritt såklart! :D

   Radera
  3. Men underbara du! Tack för fint beröm och ja, jag skulle bli överlycklig om jag fick ärva dina gamla tyger. Och ja, jag ska upp till Göteborg under bokmässan här i september. Mejla mig på mermusik@gmail.com så kan vi bestämma något. Åh, vad glad jag blir!

   Radera
 2. Bra tips, Jag har följt hennes blogg ett bra tag och har sett att hon har gjort en bok, men inte kommit mig för att köpa den. Nu kan man ju dessutom vara med i hennes sew-alonger! :)

  SvaraRadera
 3. Jag fick precis ett erbjudande om att köpa den boken. Slängde det, men nu ska jag minsann skynda och hämta till baka det. Vi syns i Göteborg!
  Kram på dig! Håller tummarna för Knasen.

  SvaraRadera
 4. Hm, det var inte den boken, det var onlineclasses. Extrapris, 14 lektioner, 131 kronor, mönster m m. Men kul i alla fall att få veta ska försöka leta rätt på den boken.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg