Knas – en månad senare

Ni kanske undrar hur det gått för Knas Jönsson?
Det har varit intensiva veckor sedan hans olycka (som vi inte vet så mycket om) då han kom in med köttslamsor hängande från tassen. Det var hemskt att se.

knas1

Till djursjukhuset för röntgen åkte vi dagen efter och där röntgades han och fick antibiotika mot infektionen i såret. Under en hel veckas tid åkte jag in dagligen till veterinärstationen  för att söva honom och lägga om såret. Innan infektionen släppt kunde det inte bli någon operation.

knas4

Efter lite över en vecka fick vi klartecken för operation och resterna av två av hans tår på tassen fick amputeras. De som motsvarar våra ring- och långfingrar. Han har alltså hårdrockstass nu. Sedan skulle de dagliga omläggningarna fortsätta. För att han skulle slippa ha den förskräckliga plasttratten på huvudet sydde jag en sele till honom. Men en strumpa över bandaget kunde han inte slita av det.

knas7

Och bandaget hindrade inte honom särskilt mycket. Han är en positiv liten kämpe. Och ja, en utbrytarkung, för några gånger lyckades han ändå slita av sig strumpan och efter det bandaget. Man fick ha lite koll på honom.

knas5knas6

Alla omläggningar efter operationen gjorde jag själv. Han låg tålmodigt på rygg i mitt knä medan jag tvättade och fixade. Särskilt nöjd var han om Thomas satt och kliade honom i nacken samtidigt. Då kunde han nästan somna under omläggningen. Ja, det är en ovanligt snäll och tålig katt.

knas9

Och så fick han tröst från Sune. Det jobbigaste för Knas har nog varit att inte kunna gå ut. Han har bara varit ute korta stunder med mig. Eftersom inte Knas kunde komma till mössen såg Sune till att mössen hämtades in till Knas. Levande!

Knas8

Nu är stygnen borttagna och han har varit utan sin strumpa i 2 dygn. Han stödjer och leker på foten som inget har hänt. Två tår mindre men lika glad ändå.

kmas2knas3

Jag är så glad att det är över nu! Att det gick bra.

Kommentarer

 1. Kikade in här efter att ha hittat länk hos Tant Emmas bravader och for rakt in i ett kattinlägg som högg till om katthjärtat mitt. Underbart att det gått bra för knas.

  Min katt som bor i katthimlen hette Pelle Jönsson :)

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att det har gått så bra för Knas.
  Vilka fina bilder Du tar.
  Jag hoppas att både Du och Thomas får en bra helg med både Sune och Knas!!
  Kram från Barbro ( en trogen läsare av din blogg)

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Så underbart att allt gick så bra med Knas efter hans olycksaliga tass-trauma.
  Han verkar vara en fantastisk liten katt.
  Du har verkligen funnits där för er lille Knas, han kunde inte hamnat i ett bättre hem än ert.
  Vilken lycka att han även har en "storebror" som finns för honom på bästa sätt.
  En stor bukett virtuella rosor till väldens bästa "djur-hem-sjuksköterska" 🌹🌹

  SvaraRadera
 5. Åh, katterna. Vad gör man inte för dem! Har varit igenom flera månader med två helt nya små liv i huset som hade oturen att bli födda med diverse skavanker. Bror och syster katt har fått pysslas om på diverse sätt, har varit hos vegterinären med en av dem nästan en gång i veckan under flera månaders tid. Till slut blev det för mycket för lille bror och nu finns bara syster kvar. Jobbigt och sorgligt, men skönt att ha en nästan helt frisk katt.

  SvaraRadera
 6. Vilken skräck det måste ha varit när Knas kom hem sådär. Det knyter sig i magen bara jag hör något sånt här och jag måste genast krama katten tills hon river mig för att komma loss. Tur att allt gick bra!!!

  SvaraRadera
 7. Så himla skönt att han mår bra. Lille Plutt! Och vilken fin kattkompis han har som han hänger med. Härligt!

  SvaraRadera
 8. Ojoj, vilken resa för en så liten kisse! Och vilken tur att han hamnade hos just ER som tar hand om honom så bra. Det är nog inte alla som skulle åka till vet varje dag och pyssla. Jag har ju katter själv och vet att jag själv skulle göra vad som helt som stod i min makt om katterna var dåliga. Jag har också blivit ifrågasatt många gånger för att jag har kostat på mina katter dyra operationer. Vad sägs om kommentaren: "Men vad kostar en ny katt egentligen?" Mitt svar: -Ingenting, det gör inte barn heller, men mig veterligen avlivar man inte heller dem om de blir sjuka.... ;-)

  Klappa fina missarna från mig!

  SvaraRadera
 9. Naaw, han e ju såå sööt!! Skönt att höra att det gick bra för Knas.

  SvaraRadera
 10. Åh, ett sådant litet hjärta! Hoppas det fortsätter att gå bra för honom.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg