Inspiration–Vinterkappor

Jag följer bloggen DearGolden som har de mest fantastiska plagg alltid! Nu senast visade hon upp de kappor som fanns till försäljning i hennes vintageaffär. Och kolla bara! Det gör nästan ont att se så fina de är. Varför görs inte kappor på det här sättet längre? Nu måste jag alltså lära mig att sy kappor också. Och det som verkar så komplicerat…
Se och njut.

coatcoat2

Kommentarer

 1. Det är inte så himla besvärligt. Man måste bara vara noggrann. Markera ordentligt, gärna med tråckeltråd, stryk fix på hela fronten, krage, fållar. Men ett grundligt förarbete är det lätt att sy sen. Pressa sömmar ordentligt med torr pressduk. Då får man ett bra resultat! Våga vinn!

  SvaraRadera
 2. Åh den vinröda med pälskrage är ju det finaste jag har sett! Får dåndimpen här borta.

  SvaraRadera
 3. Du borde kanske testa Butterick 5824? Mönstret är av Gretchen Hirsch och så retro som allt hon gör. Det finns en sew along att läsa igenom på blogforbettersewing.com också. Jag skulle börja sy en imorgon om jag bara hade rätt tyg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har precis beställt det mönstret, och 6 andra! Det är ju 75% rabatt på alla mönster på vogue/butterick/mccalls just nu. Så tanken är såklart att jag ska testa med den först eftersom det finns bra instruktioner till den.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg