Finland dag 1

För en vecka sen tog vi flyget och åkte till Finland.

finland1

Närmare bestämt Helsingfors.

finland2

Vi började direkt med sushi. Jag ääälskar sushi.

finland3

Thomas och Sonja hämtade oss och det var med dem vi skulle tillbringa helgen.

finland4finland5

Det är väldigt fint i Helsingfors och staden har en intressant historia. Vackra hus både i rysk, svensk och finsk stil. Första dagen var full av aktivitet eftersom Thomas L snickrat ihop ett spännande program för oss.

Thomas D såg…

finland8

… spårvagnar och tyckte att de skulle vi åka. Vilket vi gjorde.

finland9

Sedan lotsade Thomas L runt oss och jag fick gå i spännande vintageaffärer. Den allra bästa var den här: Nasta!

finland10finland12

Den var inte så stor men mycket välsorterad. Mängder med hattar, väskor och klänningar, kappor och annat. Bara russin ur kakan. Jag köpte två halvhattar och en klänning men hade lätt (om jag varit rikare denna månad) kunnat köpa mycket mer. Hon var dessutom inte oäven för att pruta lite grann om man handlade mycket.

finland11

Sen gick vi till nästa vintageaffär, Play it again Sam. Där var allt mycket fint, men mycket dyrt. En vintageklänning kunde gå på flera-flera tusen kronor.

finland15finland16finland17finland18finland19

Vi gick en runda upp till den ortodoxa Uspenskijkatedralen som ligger på en bergsknalle.

finland20

På vägen fanns en bro där förälskade par satt fast hänglås. Fint.

finland21

Jag hade bara fast 50 mm-objektiv med mig så det är mest detaljbilder. Här på vackra tinnar och torn i guld.

finland22

Den var otroligt fin inuti.

finland23finland24

Efter det blev vi fikasugna och landade här på Kapelli. Jag önskar att vi hade ett sånt fik mitt på torget i Karlshamn.

finland25finland27finland26td tl2

Sen tog vi en tur i klassiska spårvagnen. Det finns tydligen en röd spårvagn som alternerar runt som har en bar. Den missade vi tyvärr.

finland28

Efter det begav vi oss tillbaka till hotellet för att svida om inför kvällen. Jag tog på mig min nya vintagehatt och vintageklänning som jag köpt på Nasta.

vintagehattvintagefyndad tl

Tyvärr släppte dragkedjan i ryggen precis när vi skulle gå så jag fick göra ett snabbt ombyte. Vi begav vi iväg till Svenska Teatern för att kolla på Kristina från Duvemåla, en av mina absoluta favoritmusikaler.

finland29

Och jag älskar teatrar överlag. Särskilt om de är så vackert utsirade som denna. Jag vill måla något sånt här i taket på övervåningen, har jag kommit på. Det får bli ett långsiktigt mål.

finland30finland31

Musikalen var bra. Scenografin och musiken fantastisk. Jag grät typ hela tiden och efteråt  gick vi till libanesisk restaurang.

finland32

Jag passade även på att ta en drink med Simon där som är med i musikalen. Han är standin för Robert (Guldet blev till sand, ni vet) och spelar annars en massa olika ensembleroller i musikalen. Han sjunger som en gud och vi har jobbat en massa ihop tidigare i musikalproduktioner. Så roligt att det går bra för honom.

musikal1

Det var vår första dag i Finland.

Kommentarer

 1. Jag har förstått att Nasta är en riktig pärla, så himla synd att jag inte visste det när jag var i Finland senast! Men hittade mycket fint på vintagemässan i Helsingfors ändå.

  SvaraRadera
 2. Så sugen jag blev på att åka dit! Vilka pärlor till vintagebutiker, och vackra byggnader.

  SvaraRadera
 3. Åh, hatten såg härlig ut! Får man se den andra hatten du köpte också? Synd att dragkedjan på klänningen gick sönder...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är fantastisk. Har aldrig sett så många fina hattar för som jag såg i Helsingfors. Dragkedjan släppte bara och är nu åter sydd på plats så allt löste sig. Ska absolut ta bilder på nya hatten :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg