Årets bästa fynd!

Jag kollar Blocket en gång varje dag. Minst.
Jag har vissa sökord bevakade och hade nog tur att just denna lilla knappbyrå innehöll ett av dem. Först tyckte jag att Staffanstorp var lite långt att köra för att hämta den så jag sköt på samtalet till säljaren någon dag. Jag kunde inte sluta tänka på den. Byrån skulle vara perfekt i syrummet. Till slut ringde jag.

knappbyran1

Då fick jag reda på att de köpt byrån från en gammal sybutik när den lades ner för 25 år sedan. Sedan hade knappbyrån blivit stående i deras garage. Jag fick också reda på att ALLA gamla knappar som fanns i byrån när de köpte den fanns kvar i den och ingick i köpet. Alltså knappar i ALLA färger. Nästan för bra för att vara sant.
Säljarna hade en sommarstuga i Blekinge och skulle dit bara någon vecka senare. Vi kunde alltså mötas upp på hemmaplan och göra affär. Hurra!

knappbyran2

Knappbyrån står just nu på ett annat loppisfynd, ett brickbord. Den har alltså inga egna ben utan har använts som butiksdisplay på befintlig disk. Att döma av trycket på sidan kanske den från början användes till trådrullar?

knappbyran8

Vi kollar lite på innehållet. 95% av knapparna fanns redan i byrån. Resterande 5% är mina egenfyndade knappar. Både vintage och några nya som jag lagt i.

knappbyran3knappbyran5knappbyran7 knappbyran6knappbyran4

Många av knapparna är gjorda av porslin och det finns verkligen knappar i alla färger och storlekar. Hela byrån kostade 800 kr och då fick jag ju hemkörningen på köpte. Jag tycker det är galet billigt. Det är sånt som kan få en sömnadsfantast att bli alldeles varm inombords. Det känns som att knappar i kläder ska bli min nya grej!

Kommentarer

 1. Ljuvligt!!!
  Tradera och Blocket is thá shit!

  SvaraRadera
 2. Jag döööööööööör! Det där med lång väg till fynden tycker jag man kan tänka lite olika om. Vissa saker kostar mycket pengar och vissa kostar lite pengar plus en del möda som att köra en sträcka med bil och bära tunga saker. Jag känner mig mer tillfreds med det sista alternativet. Det blir en mer fysisk upplevelse och bekräftelse på en god jakt. Dessutom kanske man får se något nytt och träffa nya människor, inte illa det heller. Ha så kul med dina knappar!

  SvaraRadera
 3. Dog just en smula av avundsjuka... Finaste jag sett på länge! Vilket fynd : )

  SvaraRadera
 4. En sådan byrå skulle man verkligen vilja ha. Jättefin och praktisk.

  SvaraRadera
 5. Vilken dröm att hitta en sådan knapplåda!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg