Nysytt! Den blåa blommiga

Jag är väldigt svag för blått och vitt och blommigt så när jag såg det här tyget på Stoff och Stil så var jag tvungen att köpa det. Jag köpte dessutom tyg till kuddar. Det är inte helt ovanligt att jag matchar inredningen här hemma om jag kärar ner mig i ett tyg. Då vill jag ha det överallt.

blablommiga1

Jag hann bara använda denna en gång i sommar men det är ändå en av mina absoluta favoriter av alla klänningar jag sytt.

blablommiga2

Mönstret från Butterick B5748 var lätt att sy. Som vanligt gjorde jag en egen kjol. Denna gång med sydda veck åt samma håll (de är alltså fastsydda från midjan och några centimeter ner för att vecken ska hålla formen). Jag sydde modell B av överdelen. I ryggen som går ganska djupt satte jag en ganska grov dragkedja med ring. Jag är lite småförtjust i just dessa dragkedjor eftersom de är lätta att få tag på när man ska ta av och på klänningen och inte vill vrida armen ur led.

blablommiga3

Kjolen är lagom vid, tycker jag. Jag har en tendens att se lite fööör bred ut om jag veckar för mycket tyg runt midjan. Eftersom jag redan är lite kurvig blir jag bred som en ladugårdsdörr då. Haha. Man får jobba utifrån de förutsättningar man har.

Mönstret passar nybörjare och kan med lite övning och erfarenhet sedan varieras exempelvis som jag gjorde med den gula veckade klänningen.

Skärpet är från Lindex men har några år på nacken och skorna är Mimmi från Swedish Hasbeens. Snoddas blir svartsjuk på kameran och vill alltid upp i famnen när jag använder stativ.

Kommentarer

  1. så himla fin! Tyget får mig att tänka på finporslin, på det allra bästa sättet. Supertjusig är du!

    SvaraRadera
  2. Finporslin är en himla bra liknelse. Tack!

    SvaraRadera
  3. Hej! Hittade din sida nu och skulle gärna vilja sy denna klänningen i skolan( syslöjden) men jag kan inte komma in och se mönstret... :( Vet du hur jag skulle kunna få tag på mönstret?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg