Nysytt! Den gula veckade

gulaVeckade1 

Den här klänningen  är ett bra exempel på hur man kan blanda och mixa med olika mönsterdelar. Inte mindre än fyra mönster användes till denna. Vecken på fram och baksida fanns dock inte med i något av dem. Istället för att bråka med att räkna och rita in veck på en ny kopia av mönsterdelen så veckade jag helt enkelt tyget före jag klippte ut mönstret. Tips från coachen om man vill piffa till ett enkelt mönster. 
Som extra detalj sydde jag på vita bomullsband på fickorna och i nederkanten på kjolen och sen improviserade jag ihop ett skärp i samma tyg som klänningen.

gulaVeckade2

Överdelens framsida kommer från Butterick B5748. Överdelens baksida tog jag från Simplicity Lisette 2209. Kjolen kommer från New Look 6587 och ärmen kom från min samling med ärmmönster jag har i ett kuvert.
Tyget kommer från Stoff och Stil och är bomull.
Den här klänningen har jag använt mycket i sommar. Den var särskilt perfekt denna sommaren som var så varm.
Snart ska ni få se fler saker jag sytt!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg