Nysytt: Påfågelklänningen

Det här härliga bomullstyget hittade jag på Ågatans tyghandel i stan, det är alltså den som har öppet väldigt sporadiskt.

pafagelklanningen1

Visst är tyget ganska likt en påfågel?

Pafagel-937[1]

Mönstret jag använde var Butterick B5880 men kjolen kändes lite damig i original så jag gjorde min egen. Lagda veck åt samma håll som dessutom är fastsydda ungefär 5 cm ner på varje veck. Jag är väldigt förtjust i halsringningen och kommer säkert göra fler varianter av de här. Skärpet är köpt på secondhand.

pafagelklanningen2

Några klänningar jag sytt de senaste månaderna finns kvar att visa och de kommer snart här på bloggen. Nu måste jag ju sy fler snart! Kura skymning i syrummet är det bästa jag vet.

Kommentarer

 1. Beautiful dress, I really like this fabric in peacock pattern :)

  SvaraRadera
 2. Tjusigt värre! Hade varit snyggt med en headpice i svart med påfågelmönster, förstår du vad jag menar... Ser det framför mig men kan inte riktigt förklara...

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Ville bara skriva och säga att jag tycker din blogg är helt fantastisk, hittade igen den för ett tag sedan och plöjt igenom den från början!

  Nu är det såhär att jag har precis gett mig tusan på att lära mig sy ordentligt eftersom jag aldrig hittar det jag vill ha, men tog mig lite (jättemycket) vatten över huvudet på ett alldeles för svårt klänningsmönster efter att blivit lite kaxig efter att sytt ett par fina kjolar med lagda veck..

  Jag funderar om du har något tips på ett lite enklare klänningmönster som andas 50-tal!? Tacksam för tips! :)

  SvaraRadera
 4. wow, this is my fav piece out of your beautiful collection. i love peacocks and i love the colours of the fabric. fantastic!

  SvaraRadera
 5. Jättefin klänning. Har du något mönster att dela med dig av. Gillar verkligen den här modellen på klänningar och jag har tänkt sy en klänning av gamla gardiner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Det står ju i detta fall vilket mönster jag använt mig av. Sen har jag skrivit ett helt inlägg med tips på enkla mönster här: http://www.annaneah.se/2013/04/enkla-symonster-for-nyborjare.html
   Lycka till.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg