Pysselnödig?

syprojekt1

Jag tror inte jag är ensam om att vara särskilt pysselnödig på hösten. Pysselnödig är för övrigt ett ganska fiffigt ord. Jag skulle nog kunna sy en hel vecka i sträck om jag hade tid och tyg. Det finns få saker som är så meditativa, själavårdande och avslappande. Just nu försöker jag sy höst- och varma vinterklänningar för trots att jag har sytt över hundra klänningar så är det väldigt få av dem som är särskilt varma. Det blir mitt mission för att göra den mörka och tråkiga årstiden lite roligare.
För övrigt har jag ju fortfarande planer på att sy en kappa. Jag har testat några toiler men ingen modell har varit värd att satsa tyg på än. Det går ju rätt några meter och ulltyg är ganska dyrt. Nåväl.
Hur pysselnödiga är ni? Och när är ni som nödigast under året?

Kommentarer

 1. Vilket härligt ord, pysselnördig. Nästa helg ska jag och ett glatt gäng pysselnördar träffas för att sy en hel helg. Många syr lappteknik men några syr kläder. Helt underbart att få umgås med likasinnade. Vad jag gläds åt dina nya "gamla" möbler. Jag älskar också allt som har med sybehör att göra. Jag blir fånigt lycklig av bl.a. tråd. När jag fyllde år fick jag trådrullar av mina barn i stället för en blomma. Jag ska även upp till Stockholm och njuta av symässan i två dagar. Helt underbar handarbetsinspiration. Hösthälsningar från Birgitta på Tjörn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser nu att Ipaden stavar som den vill. Pysselnödig skulle det vara ;-)

   Radera
  2. Pysselnördig var också ett bra ord! :)

   Radera
 2. Alltid pysselnödig, oavsett årstid! Får sätta klockan när jag slagit mig ner med tråd och nål, annars kan jag glömma hämta barnen, gå ut med hunden, äta eller att gå och lägga mig i tid. Sömnad och pyssel över lag är terapi!

  SvaraRadera
 3. Jag instämmer med er andra om det bra ordet. Jag är så imponerad av alla dina klänningar och undrar bara när du hinner använda dom. Sen kan jag också tycka att dom är så fina att dom går att ha som inredningsdetaljer bland dina "sy och pyssel" material.Jag kan också känna igen mej med att ha djur som vill vara med och pyssla. Har en av våra 3 katter som gärna vill ligga på mitt sy bord och rulla sej bland tyg och annat.Däremot är våran Goldie en labrador och hon ligger mest på golvet och det räcker med att vara i samma rum.Hälsningar från ön ute i Östersjön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta klänningar jag syr använder jag. Jag har ju klänning nästan jämt sen är det ju förstås lite beroende på årstid.

   Radera
 4. Alltså, hade jag inte haft ett jobb så hade jag sytt hela tiden just nu. Jag har beställningar, en kappa att sy klart till mig själv och tonvis med tyger som jag köpt på loppisar och annat fint som bara väntar på att få bli kläder. Hösten, Bring it on!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg