Nysytt! Den digitaltryckta modernaDet här tyget hittade jag på Stoff & Stil. Tänkte inte mer på det förrän jag kom hem och kollade på kvittot och upptäckte att det kostade 220 kr metern. Jag kunde lika gärna köpt siden för det priset. Anledningen att jag inte reagerade var att jag samtidigt köpte min overlockmaskin samt tråd till den så det var liksom redan dyrt. I vilket fall är det ju ett tjusigt tyg och lite mer modernt än vad jag brukar sy i.
Modellen är en mash-up av flera olika mönster. Ärmarna tog jag från Gertie's new book for better sewing, som jag varmt kan rekommendera. Överdelen med sydda veck vid halsringningen tog jag från New Look 6968 version A och kjolen med fickor hittade jag på själv på fri hand bara.Jag blir glad av färg. Det är generellt sett otroligt färglöst i de flesta stora klädkedjor. En grå-svart massa med små klickar med accentfärger. Det är en herrans tur jag kan sy själv. Hej hopp för det!

Kommentarer

 1. This is gorgeous! I've asked for Gertie's book for Christmas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. It's a great book. I hope you get it. Thanks!

   Radera
 2. Superfin! Jag får alltid sådan ångest av dyra tyger. Jag får dels press att göra någonting bra och användbart och sedan ångest att jag ska göra fel…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag får också ångest särskilt om det är ett helt nytt mönster jag aldrig sytt från förut.

   Radera
 3. Det blev ju väldigt tjusigt och färgerna klär dig väldigt bra!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg