Sy-lan och symester del 1

Nu tänkte jag vi kunde kolla lite på dagarna vi hade sy-lan tillsammans, jag och Annemarie. Eller symester, som vi började kalla det.
Före Annemarie kom hade jag dukat upp och förberett allt inne i vardagsrummet. Det som brukade vara skolsal här i huset var perfekt brottsplats för våra aktiviteter. Rymligt, luftigt och ljust.Och sen kom hon! Och tyger hade hon tagit med sig till mig hela vägen från Boden! Läge för lite bubbel, helt enkelt!


Sen var det bara att köra igång direkt. Bubbel i all ära men det var ju inte det vi skulle hålla på med.Annemarie började sy på en jacka till ett par byxor hon sytt tidigare och jag testade lite trikå. Jag kan räkna på en hand de gånger jag sytt i trikå men jag ville testa Tilly and the buttons nya mönster Coco på en tygbit jag fått av en bekant. Det kändes som en snabb och bra uppvärmning. Och en bra vardagströja när man fixar och donar här hemma. Nemas problemas.Sen började jag klippa ut och förbereda den här 40-talsoverallen från Wearing History. Den hade jag sneglat på länge.Första dagen var ju blott en halv dag i produktionstid, trots att vi höll på till kl 02:00. Det var alltså först under dag 2, torsdag, som jag kunde ta på den färdiga overallen. Det enda som saknades på bilden var knappar till hängslen.Annmarie hade gjort sin fina jacka klar och började sy på en klänning i orange tyg.


Och jag hade jeanstyg över så jag sydde en kjol, Tilly and the button's Miette som jag också sneglat på länge. Det var ju en himla fiffig omlottmodell på den.Dag 3 och nu började man se lite trött ut. Men glädjen inför varje dag var pigg! Jag testade Portrait blouse från Gerties new book for better sewing. Kjol behöver blus, liksom.
Vid det här laget började Thomas tycka det var lite tråkigt. Han kunde inte riktigt hänga med i samtalsämnet.När jag ändå var inne på det här med blusar så ritade jag om mönstret till Gerties Shortwaist dress till en knytblus och skred till verket med att klippa och sy. Underbar viskos med blåklint på.

Tada! De få gånger jag har byxor på mig är den helt perfekt och jag kan även ha den till overallen!Mer om det vi gjorde kommer i nästa inlägg.

Kommentarer

 1. Så underbart!!!
  Så avundsjuk!!!

  SvaraRadera
 2. Så fantastiskt duktiga ni var! Jag, som bara är en liten nybörjarsömmare, bli riktigt sugen på den där fina overallen. Ska nog lägga den på minnet tills jag blir varm i kläderna. Men Gerties blus ska jag nog våga mig på! PS Skolhuset är helt underbart vackert!

  SvaraRadera
 3. Wow, vilken syfabrik å vilken fint syrum och för att inte glömma skapelser. Grymt!

  SvaraRadera
 4. Hej! Lite konstig fråga kanske, men den ljusblåa Hurtsen/lådan på hjul, var är den köpt och vad heter den då i så fall, tex ikea päron liksom :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg