Sy-lan och symester del 2


Ja, vi fortsatte sy och sy och sy. Jag hade som mål att sy ungefär två plagg per dygn men det hann jag inte riktigt med. Lite tid gick ju bort till mat, några enstaka utflykter och tyvärr helt nödvändig sömn. 
Jag konstaterade också att koncentrationen under slutet på varje lång dag inte var den bästa. Det var inte ovanligt att man fick börja varje ny morgon med att riva upp och göra om någon del.
Snoddas var högst delaktig på sybordet. Var ska sleven vara om inte i grytan?På lördagen hade vi en planerad utflykt till Eriksberg för lite afternoon tea. Vi klädde oss i färger så vi skulle smälta in där i viltparken bland visenter och hjortar. Eller nja. Men fina var vi. Och glada.


Eriksberg är ju ett otroligt häftigt ställe som bör besökas om ni någon gång är i Karlshamn. Och afternoon tea är ju ett smaskigt påhitt.


Väl tillbaka mätta och belåtna kastade vi oss över maskinerna igen. Jag hade haft det här tyget liggande ganska länge och kände att nu var rätt tillfälle att sy något av det. Eftersom tyget är så detaljerat valde jag en väldigt enkel modell som gav motivet plats.
Mitt absolut sista projekt denna symester blev en klänning med knyt i halsen, samma mönster som jag tidigare sytt blus av men i form av en klänning. Jag är så himla svag för blått och vitt som kombination.


Jag önskar jag hade haft lite fler bilder på det som Annmarie sytt. Jag försöker få henne att starta en blogg där hon kan visa upp allt fint hon syr. Förra året sydde hon 48 plagg. I år lär det bli minst lika många om inte fler. Hon är en sådan glad och positiv färgklick!Thomas ska också få en stor kram för all god mat han lagade till oss. Det var allt från kräftsoppa till hummer och hjortstek. Vilken husman!


Det var ju rätt mycket annat som slank ner dessa dagar. Hundratals vingummin och över ett kilo mjölkchoklad höll blodsockret på en jämn och fin (hög) nivå. Men gott var det.Jag längtar redan efter nästa sylan nu som vi måste planera in. Vem behöver åka utomland när man kan ha symester?
Jag ska ta fina bilder på och berätta mer detaljer om allt jag sytt i helgen. Vi ses väl då?

Kommentarer

 1. Verkar som en fantastisk symester! Jag följde er på instagram och blev så inspirerad och sysugen. Och jag håller med vitt och blått är nog den bästa färgkombinationen!

  SvaraRadera
 2. Oj oj ojjjj!!!!!.......Är detta på riktigt?? Jag blev helt betagen av ditt fantastiska vardagsrum och allt annat! Vilket hem! Nu vill jag också köpa en skola....Det här blir min favoritblogg framöver, så otroligt fina bilder och alster du gjort, och inte minst: Vilken vacker människa som är i kläderna! Nä, detta måste jag ha drömt....
  Maria

  SvaraRadera
 3. Du gör så fina klänningar! Du har inspirerat mig så mycket så jag har börjat en sykurs nu och håller på med en klänning från colette patterns (crepe dress) :)

  SvaraRadera
 4. Det låter helt fantastiskt med symester! Och vilken mästerkock ni haft till hands, låter som lyxsymester.
  Det är alltid lika inspirerande att se vilka sömnadsprojekt (och andra projekt) du tar dig an.

  SvaraRadera
 5. Jag är så avundsjuk på hela konceptet!

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg