Den andra symestern!

Ganska snabbt efter Annemaries och min första symester blev vi sugna på en ny omgång. Och i slutet på juni på en tisdagkväll flög hon ner till oss igen och packade upp sin symaskin. Eftersom min man höll i en allsång under onsdagen och jag hade en jobbdag kvar var det dock först på torsdag morgon som vi kom igång på riktigt med symestern. Annemarie dukade upp sin härliga tygbuffé.


Jag började med att sy klart en rödprickig klänning.


Annemarie sydde en blå playsuit och pussade Snoddas som självklart skulle vara med där det hände hela tiden. Ni ska få se en sammanfattning av allt Annemarie sydde i ett kommande inlägg.


Sykompisarna var ständigt närvarande.


Inspirerad av Annemarie började jag också sy på en overall. Ja, ni ser ju mina otroliga muskler i den... Hastag Karl-Alfred.Jag började sy på en vit skjorta till mig men det var så urbota tråkigt så jag nästan tappade sugen. Framförallt när jag upptäckte att jag inte ens gillar eller passar i skjortor. Tanken med skjortan var att jag skulle öva för att så småningom kunna sy en fin skjorta till Thomas. Vi konstaterade att på symester ska man bara sy sånt man tycker är roligt.


Vi gästades av Lina i samma veva. Hon sydde på en alldeles ljuvlig klänning inspirerad av en vintageklänning hon sett på Jessica Silversaga.


Efter den där tråkskjortan var det alldeles tvunget att sy en klänning. Det var som balsam för själen.Vi hann ju fika lite också men annars var det lite snack och mycket verkstad den mesta av tiden, koncentrerat arbete för att få ut så mycket som möjligt av varenda minut.Med tiden växte samlingen av färdigsydda kläder på väggen.


Fram till söndag lunch sydde vi rätt koncentrerat men under sista eftermiddagen slappade vi mest. Annemarie skulle flyga hem från Malmö så skjutsade henne dit och tog farväl. Vi har så himla trevligt när vi sitter och syr och Annemarie är den coolaste 60-åring jag vet. Jag försöker övertala henne att starta en blogg. Hon är sjukt inspirerande att vara med och skulle kunna inspirera så många fler.


Under drygt 3,5 dagar sydde vi 12 plagg. 1 jacka, 1 skjorta, 3 byxdressar, 6 klänningar och ett par byxor. Det är inte så illa pinkat!


Under kommande dagar ska ni få se plaggen på lite bättre bilder. Håll ut. Det kommer!

Kommentarer

 1. Så himla härligt att bara sy, sy och sy!

  SvaraRadera
 2. Tack för att du delar med dig av din inspirerande blogg. Det är så underbart att se dig och din sykompis i aktion. Och ännu en ggr kan man konstatera att ådern har ingen betydelse.
  Att sy ihop och att inspirerar varandra dela knep och annat det är kvalité det!

  SvaraRadera
 3. symester låter som den bästa sorten semester! härliga tyger, purrande symaskiner och goda vänners sällskap, det kan inte bli bättre!!

  SvaraRadera
 4. Hej
  Hur går det för er med att skaffa barn? Har själv samma problem. Kan du inte skriva något om det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkta, du skriver själv inte ens ut ditt namn men vill att Anna Neah ska berätta offentligt om så privata saker?

   Radera
  2. Tack, anonym nummer 2 summerade det bra. Anledningen att jag inte skriver om det är att jag inte vill skriva om det.

   Radera
 5. Hurry and post more pictures! What a great friend you have in Anne Marie!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Your wish is my command. It's done. Go on and read it :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg