Nysytt! Höstklänningen


Även denna klänning syddes under en sommarens symestrar och det är en gammal goding i mönsterväg. Gertie's shirtwaist-dress från boken, Gertie's new book for better sewing (Vet ni om att hon släpper en ny bok nu i höst?).


Tyget hittade jag i Helsingfors på Eurokangas, en helt fantastisk tygaffär om ni har vägarna förbi. Knapparna i grön porslin är från min knappbyrå.


Några ändringar gjorde jag. Kragen är bredare än originalet och istället för att ändra axelbredden sydde jag några rader smock även där vilket bildade fina veck. Dessutom är det bara knappar i överdelen. Smocken i ryggen gör att man lätt kan dra klänningen över huvudet så jag behövde inte sy knappar hela vägen ner i kjolen.

Kommentarer

  1. Men åh va fin! En helt perfekt höstklänning! <3
    Jag måste verkligen ta mig tiden och lära mig att sy!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg