Nysytt! Kragklänningen


Det här mönstret var en ny bekantskap från Simplicity 1459, ja i alla fall överdelen. Jag tog kjolen från Butterick 5846. Jag kan verkligen rekommendera båda mönster även till nybörjare. Det ser svårare ut än vad det faktiskt är. Ärmen är inte heller original från mönstret utan jag tog en från min samling med universalärmar. Varje gång jag hittar en ärm som är fin ritar jag av den och lägger den till samlingen.


Tyget hittade jag på Gittes Stuvkälla i Kristianstad. Det är en bomullsblandning med lite bäck och bölja-känsla. Tyget är tunt men inte slätt. 


Skorna är mina favoriter Mimmi från Swedish Hasbeens. Det var rea så jag kunde inte motstå ännu ett par.


Jag valde gråa knappar från min samling. Tyget är så pass mönstrat att de bara smälter in.

Kommentarer

 1. Åh, du e fantastisk på att skapa vackra plagg! Men hur i all sin dar hinner du använda alla kläder som du syr, för jag antar att du har en hel del? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hinner använda det mesta. Och sen när jag tröttnat bloppar jag bort på ett instagramkonto :)

   Radera
 2. Helt ljuvlig! Underbart mönster!

  SvaraRadera
 3. Gillar både det vackert småblommiga tyget och modellen!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg