Nysytt! Pollyklänningen


Tyget till den här klänningen har jag haft väldigt länge. Jag köpte det i tygaffären i stan. Jag gillade att det såg så gammeldags ut. Eftersom det verkar vara ett syntetiskt tyg fodrade jag den med tunn bomull som är skönare direkt mot huden.


Mönstret jag använde var Butterick 5846. Jag ändrade faktiskt ingenting förutom att sy i fler och mindre knappar i lila pärlemor.Kommentarer

 1. Åh vilket fint tyg! Och klänning! Har du förresten köpt Gerties nya bok? Såg att den redan fanns på Adlibris! Spännande att höra vad du tycker om du skaffar den. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst. Jag har köpt den nya boken men inte fått den än. Ska absolut skriva vad jag tycker om den sen. Hoppas den är lika bra som den första.

   Radera
 2. Åh vilka fina kläder du sytt igen! Du hittar så fina tyger! Tror jag har köpt, får hem det i morgon, samma tyg som du har i byxdressen. Så fint när ränderna möts i mitten :) Gillar den 2-delade stassen jättemycket! Tycker det är väldigt krångligt att tänka vid ärmarna. Så när du sparar fina ärmmönster, hur får du de sedan att passa ihop med ett annat livmönster? Eller sparar du både en bit av ärmhålet från livet och själva ärmmönstret? Hoppas du förstår vad jag menar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack-tack! Jag tycker ärmar som har lite puff/veck generellt sett är enkla att pussla in i olika ärmhål i samma storlek. Men så fort armhålet i livdelen inte är av standardtyp (ovalt) får man passa och anpassa sig. Mäta med måttband är bra/ eller tråckla fast först är bra för att vara säker på att det passar. Annars brukar det aldrig vara ett problem. Så i mitt kuvert har jag korta ärmar, långa ärmar, ärmar med mycket puff och veck och ärmar med lite puff och veck och holkärmar. Markeringarna finns ju kvar på dem, alltså från var man veckar dem, och var toppen på ärmen är. För att få snygga veck brukar jag tråckla dit en smocktråd, då fördelar sig rynkorna jättefint mellan de punkter där man vill ha dem. Hoppas det svaret hjälpte lite :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg