Nysytt! Randigt värre-klänningen

Jag hittade ett fint randigt tyg på Stoff och Stil i Malmö som till min förvåning visade sig vara siden. En rå siden vävd med ganska grova trådar. Jag började fundera på hur jag kunde leka med de där ränderna.


Jag ville att den skulle vara ärmlös och kollade igenom mitt mönsterbibliotek efter en bra mönsterbas. Jag hittade New Look 6048 och använde överdelen men gjorde egna axelband som passade ränderna bättre. Jag vände, vred och pusslade tills jag fick ränderna att gå åt olika håll och mötas på vissa ställen.
Till kjolen började jag med att bestämma längden och rändernas riktning på delen mitt fram. Resterade kjoldel fridraperade jag direkt mot överdelen och gjorde två veck på vardera sida, fram och bak. Och sist gjorde jag nederdelen där ränderna återigen går på annat håll. Det var ett kul pussel!


Klänningen är helfodrad. I överdelen med prickig tunn bomullsvoile (för att det är skönt att ha nära kroppen) och i kjolen med ett annat tunnare sidentyg jag hade hemma och som råkade passade perfekt i färg. Just nu är det en synlig grön dragkedja men jag kommer att byta ut den mot en dold dragkedja. Tror det blir snyggare faktiskt.
Där axelbanden fram möter överdelen sitter en grön porslinsknapp på vardera sida. Det är detaljerna som gör det.


Det var lite kinkigt att vända tyget på skrådden eftersom det blir töjbart då. Jag fick sy på ett tunt bomullstyg på vardera del för att skapa stadga. En lär sig hela tiden och det är väl en himla tur!

Kommentarer

 1. Alltså din talang, din fantasi, din skaparglöd!

  SvaraRadera
 2. Love your new dress, stripes the arrangement of is so clever ... I think it'sa very fun dress! Good job!

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk, fräsch sommarklänning! Och vilket jobb du lägger ner... Jag formligen rös när jag läste att du var tvungen att sy på bomullstyg på delarna för att kunna vända dem...Skulle jag aldrig haft tålamod till. :) Det är så inspirerande att titta in här och se alla dina vackra klänningar. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Så länge man inte har en deadline så är allt det där underarbetet rätt skönt, rentav meditativt. Och så älskar jag problemlösning och det var det verkligen här.

   Radera
 4. Så snygg!!!! Både tyg och modell. Och ditt gröna halsband är verkligen "pricken över i"!

  SvaraRadera
 5. Åh vad fin! Vilket arbete du lagt ner. Foder och allt, jättefin! Din blogg är verkligen inspirerande, tack för att du delar med dig av dina syprojekt.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg