Nysytt De två blusarna

De som följer och känner mig vet ju att jag väldigt sällan använder byxor. De gånger jag använder byxor har jag därför väldigt få plagg som passar till. Så nu har jag sytt mig några blusar. Det här är den ena.
Jag använde By Hand Londons Anna-mönster som grund till överdelen (med något förlängd ärm) och den lilla volangen (peplum, skört...) under snodde jag från ett Stoff och Stilmönster (Blus med skört). Tyget är prickig viscose och kommer också från Stoff och Stil. Dold dragkedja i ryggen. Inga konstigheter alls. Sitter bra.


Den andra blusen jag testade är den här från Stoff och Stil. Även tyget kommer därifrån. Dold dragkedja i ryggen och okomplicerad att sy. Inte så mycket mer att säga egentligen och blusen är inget märkvärdig alls. Men den hade blivit mycket snyggare i både fall och form med exempelvis viscosetyg.Konstaterar att jag trivs allra bäst i klänning... Eller snickarbyxa!

Kommentarer

 1. Jättesöt! Prickigt är snyggt! Har du tagit volangen på skrådden? Jag undrar därför det är så fint fall på volangen. Väldigt fin modell på blusen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, volangen är på skrådden. Den är utformad som en väldigt kort cirkelkjol.

   Radera
 2. Så fina båda två!!
  Men det är som dem säger, allt klär en skönhet!

  SvaraRadera
 3. So cute. I love the neckline on the dotty one. I think I need to look into these patterns!

  SvaraRadera
 4. Hej hej!! Tänkte bara hinta om att det snart är premiär på Kristianstads teater för en fantastisk liten musikal som heter "Little Shop of Horrors", närmare bestämt den 27:e september. Vi spelar hela oktober och november, så man får många chanser på sig att boka in en kväll på teatern. Tror verkligen att det är en musikal i din och dina bloggläsares smak! Hoppas vi ses! :) /Audrey

  SvaraRadera
 5. Okomplicerad att sy?? Jisses den ser ju svår ut att sy! Superfin är den iaf!! ;-)

  SvaraRadera
 6. Hej Anna! Jag undrar vad du har för symaskin/symaskiner? Kikade under fliken Sewing room och hittade inget där om dina maskiner, (men jag kan ju letat dåligt), så du får gärna berätta vad du har, om du ids. Jag har en Husqvarna Viking E20, köpte den billigaste jag hittade när jag pluggade och funderar nu på att uppgradera mig i maskinväg. Vad bör jag tänka på tycker du?
  Ha det fint!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg