Nysytt! Glamourpaljetten

Av allt jag sytt är detta nog det mest glamourösa! En hellång, helklockad paljettklänning i svart. Jag använder ju sällan svart men kunde stå ut med det med tanke på de tusentals små paljetterna.
Redan har klänningen besökt scenerna på Nalen i Stockholm och Östersjöfestivalen när jag uppträdde där. Kändes bra!


Tyget köpte jag på Eurokangas i Helsingfors, denna makalösa tygaffär! Har ni vägarna förbi måste ni besöka den. Önskar att den fanns i Sverige. Den helklockade och tunga kjolen är som gjord för att snurra runt i och jag kunde för en stund låtsas att jag faktiskt kan dansa. I wish!


Modellen draperade jag fram på fri hand fram på min provdocka. Jag ville ha den v-ringad, lagom urringad fram och med djup rundad urringning i ryggen och så blev det. Som ni ser här ovanför är även axelpartiet något rynkat. Så mycket som tyget tillät i alla fall. Jag sydde ingen toile utan använde med försiktighet paljettyget direkt när jag draperade. Fodret i överdelen skapades med det färdigdraperade paljettyget som förlaga innan det sydde ihop. Inget mönster alltså, bara fritt skapande! Älskar att jobba på det sättet.


Ryggens urringning slutar precis där BH-bandet börjar och ärmarna är utformade som små vingar. Dragkedjan och mycket annat sydde jag för hand. Det är lättare att få det snyggt då och många gånger mer praktiskt med tanke på tyget. Kjoldelen är inte fodrad utan jag använder en svart underklänning. Det behövs eftersom tyget är ganska transparent annars.


Ännu en snurrande dansbild. Kunde inte låta bli.


Jag utformade kjolens längd efter höga klackar så jag ser längre ut än mina 168 cm. Kjolen släpar lite i bakkant vilket är fint när man går. Jag känner mig mycket glamourös och är väldigt nöjd med resultatet. Paljetterna och jag trivs bra ihop, kan man säga.

Kommentarer

 1. Wow vad snygg! Du måste se fantastisk ut på scen i den! Kul att du har draperat fram den själv dessutom :)

  SvaraRadera
 2. alltså, oftas är jag bara stum av förundran över hur bra du är på att sy, men här måste jag faktiskt öppna den skriftliga käften och säga: herreminje så fint!

  SvaraRadera
 3. Väldigt vacker klänning! Jag undrar bara - hur går det med saxen när man klipper i paljett-tyg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag använde inte min bästa sax men annars gick det bra.

   Radera
 4. Så otroligt flott! Och det gör mig förstås ännu mer sugen på att börja drapera...

  SvaraRadera
 5. så vackert! du ser ut som en hollywoodstjärna från 50-talet...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg