Nysytt! Den rödprickiga med fickor

Den här sydde jag i somras under en av symestrarna med Annemarie men sen blev den hängande utan knappar väldigt länge. Jag brukar försöka göra klart ett projekt innan jag går vidare till nästa men detta var helt klart ett undantag.


Klänningen är gjord utifrån ett mönster från New Look nr 6587 som jag använt förr och tycker om. Fickorna är väldigt praktiska och rymmer mycket utan att vara för stora. Jag har hellre fickor än handväska om jag kan välja.  Fickor med vita passpoaler är extra fint. Dessutom är jag mycket förtjust i kombinationen rött och vitt.Det enda jag förändrade från originalmönstret var att jag valde en annan ärm. Den kommer från min samling med universalärmar och är en puffig favorit. Klänningen är sydd i bomullstyg men jag har glömt var jag köpte det. Kan vara Stoff och Stil, eller Ohlssons. Minnet sviker...Kjolen är rynkad i midjan och inte särskilt vid egentligen. Lagom liksom.Röda klänningar går alltid åt eftersom jag alltid sjunger i rött med swingorkestern. Det är vår färg. 

Kommentarer

  1. Hej! Hittade till din blogg av en händelse i veckan då jag sökte på enkla mönster för nybörjare. Jag är nämligen hemma sjukskriven för första gången i mitt liv och har fått en känsla av att jag vill göra något kreativt. Har min mammas gamla symaskin ( en Singer från 1973, lika gamma som jag mao =) ) men jag får se om det blir något, just nu gror bara tanken hos mig men hur jag än väljer att göra hommer jag att fortsätta att följa din blogg, den är helt ljuvlig! Fina klänningar, vacket hus och fantastiska bilder. Och självklart kommer jag att följa dig i Hela Sverige Syr! Ha en riktigt skön helg! // Karin

    SvaraRadera
  2. Åååh, en så söt klänning! Gillar prickigt, gillar modellen - och rött och vitt är känns alltid rätt.

    SvaraRadera
  3. Verkligen fint med rynkad midja! En omväxling till de lagda vecken som du brukar göra. De klänningarna är också fina men denna ser nättare ut.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg