TV-debut och avsnitt 1!

Ja, då var premiären avklarad och jag hade nog förträngt att jag fick så mycket positiv feedback. Jag var så säker på att jag skulle åka ut. Utförandet hade absolut kunnat vara bättre men kjolmodellen är jag helnöjd med.


Kjolen i röd twill med infälld röd chiffong var en egen design och egentligen inte svår men min stress gjorde att jag inte kunde koncentrera mig alls. Jag hade dessutom bytt till detta egna mönster (som bara fanns i mitt huvud och skapades på plats) strax före jag åkte hemifrån. Det tillsammans med allt nytt, alla kameror, människor, tävlingsmomentet, att sy till en okänd modell, krångel med ångstrykjärn och overlock, värmen i lokalen och prestationskraven gjorde att min hjärna fick blackout. Jag yrade mest runt och förstod inte mina egna anteckningar. Både läskigt och frustrerande.


Designen på kjolen gillar jag jättemycket. Den är vippig och chiffongen som sitter strax under rumpan ger en extra dimension. Meral, min vackra levande modell gjorde den verkligen rättvisa. Hon var dessutom den mest gulliga och fina människa man kan tänka sig. På de två minuter jag hade över när kjolen satt på henne hann jag även sy ihop ett hårband. Hängslarna fick bättre exponering då.

Jag ska faktiskt sy exakt samma kjol till mig själv. Dock utan all stress och fullständigt noggrant och perfekt. Jag funderar på att göra en tutorial samtidigt så att ni också kan sy den. Vad tror ni om det?Jag älskade den kreativa utmaningen för jag älskar att drapera direkt på provdockan. När jag såg jeansjackan var min första tanke att slakta den totalt, använda former som fanns i befintliga sömmar och skulptera om det till något helt annat. Och smocken hjälpte till med formen i ryggen. Ingen skulle kunna ana att det varit en jeansjacka. Så himla glad att juryn gillade den och att jag hann få den klar på den korta tiden.Det var tråkigt att Kristoffer fick lämna. Han var både charmig, kunnig och rolig och hade varit intressant för programmet. Jag tyckte dessutom hans kjol var väldigt vacker och helt i linje med hans personliga uttryck. Här provar vi vintagehattar tillsammans med Lisa som mycket välförtjänt vann veckans plagg.Nästa vecka ser ni mig alltså igen. Och då är det stretchtyger som gäller! Huvva!

Kommentarer

 1. Programmet i sig var jättekul och intressant, alla deltagare var härliga. Men du Anna, du var utan tvekan bäst!! Längtar till nästa tisdag!!!

  SvaraRadera
 2. Eftersom jag följt din blogg och dina underbara klänningar ett tag var det så roligt att se dig i den svenska versionen av ett av mina favoritprogram. Kjolmodellen är dessutom jättefin och jag skulle älska en tutorial av den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt. Jag har skissat på ett upplägg. Måste bara se att jag tyg hemma som passar.

   Radera
 3. Programmet var toppen, och du var såklart fenomenal. Och utifrån gårdagens program så kanske sagan kan få ett lyckligt slut...
  //mammanonna

  SvaraRadera
 4. Det var verkligen jättekul att få se dig in action, även om jag förstår att det måste vara rätt stressigt att sy under press sådär. Och kjolen är jättesöt! Gillar verkligen infällningen. Är det chiffong eller organza?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Stressen var mördande. Det är chiffong i kjolen.

   Radera
 5. Programmet var så bra och du var helt suverän! Jättesöt kjol du sydde och din överdel du gjorde av jeansjackan var helt amazing!!!
  Kati

  SvaraRadera
 6. Programmet var fantastiskt bra! Och kjolen var väldigt söt. Skulle bli superglad om du gjorde en tutorial på den, jag skulle gärna försöka mig på att sy en sådan! Ska bli spännande att kolla på programmet nästa vecka. Jag hejar på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Den är inte så svår. Du fixar det.

   Radera
 7. those red skirts are beautiful
  http://mandarinacosturera.blogspot.com.es/

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg