Cocktailklänningen del 2

Här har ni den, min finalklänning!
(Och har du inte läst det tidigare inlägget om hur klänningen blev till hittar du det här...)Som ni ser från föregående inlägg har det tillkommit en liten tylltopp/bolero som är helt fristående. Nu på vintern kan det vara skönt med lite täckning runt rygg och armar och på sommaren kan man välja bort den. Om man vill.


Det är rejäl vidd i kjolen och trots att jag rynkat en enorm mängd tyg runt midjan i det yttersta tyllagret så blir det inte onödigt klumpigt där.


Toppen har dubbla lager tyll på fram- och bakstycke men ett enkelt lager i ärmen. Jag sydde ihop den med en smal rullfåll direkt på overlocken så den gick snabbt att göra. Jag använde ett av mina egna grundmönster och anpassade det. Modellen knyts under bysten bara. Märkligt med sant.


Kjolen var ett eget påhitt och hur den är uppbyggd förklaras ju i förra inlägget. Tyllen i kjolen är inte fållad, bara klippt. Till överdelen använde jag ett eget mönster med princessömmar som jag en gång draperat fram på provdockan. Det enda jag ändrade lite var urringningen.

Den sitter verkligen som en smäck. Det finns inte plats för så mycket mer än min kropp i den. Snoddas gillar den också. Han har lekt gömma bollen i mitt tyllberg ofta under resans gång.


Den tunna tyllen, twill och foder hittade jag på Stoff och Stil. Hej-hej!

Kommentarer

 1. Alldeles, alldeles underbar!!! Så otroligt fin!
  /Kati

  SvaraRadera
 2. En klar vinnare! Så snygg!! :)

  SvaraRadera
 3. Så flott den ble! Jeg følger med, og du er utrolig dyktig. Nå blir jeg inspirert til å blogge mer igjen... Tusen takk, Anna!!!!

  SvaraRadera
 4. Så himla fin och den sitter verkligen jättebra på dig! Och färgen sen, perfekt!! /Märta

  SvaraRadera
 5. Vad supersnygg den blev! Smart att göra toppen till, för mig skulle det öka användbarheten rejält eftersom jag har lätt att känna mig för bar. Jag blev nyfiken på vilken tyll du har, är det den som Stoff och stil kallar "mjuk tyll"? Jag har inte förstått att tyll är så följsamt som den här tyllen ser ut att vara (den i toppen alltså). Är det samma tyll i topp och kjol, eller? En underbar klänning blev det!/Isabella

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är den mjuka tyllen och den är stretchig på ena hållet. Samma i både topp och kjol, ja :)

   Radera
 6. Helt underbar klänning och vad roligt att se dig i Hela Sverige syr! Ni var helt fantastiska, att sy under tidspress skulle jag aldrig fixa...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg