Nysytt! Den kritstrecksrandiga

Den här klänningen syddes som en toile av ett 10-kronorstyg från B-Brodyr i Boden. Eftersom det var tänkt som en modelltest valde jag att skippa foder och infodra halsen med snedslå. Det funkade bra och jag kan absolut använda klänningen.


Mönstret jag testade var Retro Butterick B5605 men jag valde hel rygg. Det är en lite klurigare variant på princessömmar på den här som liksom slutar i ärmhålan. Kimonoärmen passade bra för mönsterpassningen av ränderna. Jag gillar verkligen att leka med ränder. Halvcirkelkjolen kommer från min egen samling med mönsterdelar.


Jag ser nu att en runda med strykjärnet inte skadat för den är lite skrynklig...

Kommentarer

 1. Visst kan du använda den! Den är ju jättesnygg, du passar väldigt bra i den längden på kjolen. Och kritstreck är alltid snyggt! Och- här kan vi snacka om bra mönsterpass...! Såå fint!

  SvaraRadera
 2. Så himla snyggt att du vänt på ränderna vid bysten, väldigt häftig effekt! Kommer sakna att se på dig på tisdagar...

  SvaraRadera
 3. Love it! I love also the arrangement of stripes, they give a touch of elegance and look like a million dollars!

  SvaraRadera
 4. Mycket elegant! Den är jättefin (och du med!)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg