Nysytt! Den svartblommiga


Det här bomullstyget hittade min sykamrat Annemarie till mig på Ohlssons tyger. Svart men ändå lite färg. Det är inte helt lätt att se men det är en skjortklänning. Jag testade ett nytt mönster från Simplicity 1880.


Först sydde jag upp överdelen som den var beskriven. Men nja, de lagda vecken i midjan som inte var nersydda var inte särskilt smickrande så jag gjorde om dem till öppna insnitt istället, alltså insnitt som inte slutar i en spets utan som bara är två parallella linjer som sömmen drar ihop. Jag valde dessutom att göra en egen kjol med knäppning hela vägen ner. Krage och ärm är oförändrade dock.


Kommer jag använda mönstret igen. Nej, det tror jag inte. Jag har andra mönster som funkar bättre och som jag inte behöver ändra så mycket på. Vi får se.

Kommentarer

  1. Alltid lika fina klänningar. Du klär verkligen i både modell och färg.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg