Nysytt! Colette Moneta

Jag har sett så himla många fina versioner av Colette's Moneta så jag var tvungen att testa att sy en själv. Det hör verkligen till ovanligheterna att jag syr i jersey och den är dessutom enfärgad. Små äventyr i sylivet piggar upp.


Min vana trogen höll jag mig inte helt till mönstret. Istället för en rynkad kjol valde jag en helcirkelkjol. Överdelen är fodrad med samma tyg som utsidan så den är varm och go i vinterkylan.


Tyget hittade jag bland resterna i den gamla tygaffären i stan för 49 kr/metern. Bra pris för en sådan här fin stretch, tycker jag. Jag kan nog tänka mig att sy flera versionen av den här modellen. Passform är ju lätt i stretch och med overlocken är det ett snabbt projekt att sno ihop.


Kommentarer

 1. Fin klänning! Jag tycker också om helcirkelkjol i klänningar (blir inte så mycket tyg just i midjan då), men det drar ju mycket tyg så du hade tur som hittade detta fina tyg till ett så facilt pris ;). Gott Nytt År med mycket tid ditt fina syrum önskar jag dig! Ewa

  SvaraRadera
 2. Riktigt fin klänning, härlig färg såhär i vintermörkret!

  SvaraRadera
 3. Fråga, använde du ändå den elastiska resåren i midjan fastän du inte rynkade kjolen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det behövs ju inte då eftersom det inte blir några rynkor.

   Radera
 4. Vilken fin klänning! Kommer du ihåg hur mycket tyg som gick åt till denna klänningen?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg