Nysytt! Gertie-blommiga

Den här modellen från Gertie's första bok har jag ju sytt otaliga gånger men det är nog min favorit bland klänningar att ha på jobbet. Smocken i ryggen gör den bekväm och den sitter inte åt någonstans. Dessutom flörtar den med 40-tal och det är inte fy skam.Jag gjorde de vanliga justeringarna och tog in axelbredden på överdelen. Dessutom sydde jag några extra rader smock i ryggen. Den enda nya förändringen var att jag jag gjorde kragen rund i snibbarna istället för spetsig.


Knapparna kommer från min egen vintagebyrå och tyget hittade jag på Gittes Stuvkällan i Rinkaby i somras.


Jag har försökt fotografera det mesta jag sytt under året för en kommande årssammanfattning. Några små ting återstår att fotografera först. Det här blir årets sista blogginlägg. Jösses. Ett nytt spännande år på gång. Riktigt spännande.
God fortsättning, raringar!

Kommentarer

 1. Vill önska dej och Thomas ett riktigt gott nytt år.
  Kram till er båda från Barbro
  Ps önska att jag kunde sy Ds

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Tack för de fina inläggen på din blogg, det är så inspirerande att läsa!

  Jag har också sytt en Gertie-skjortklänning, men blev inte helt nöjd med passform kring axlar och ärmar. Jag ser på din klänning att där är en liten puffärm, stämmer det? Jag kanske läste instruktionen slarvigt, och jag tolkade det som att ärmen skulle sättas i som en vanlig ärm, utan rynkor alltså.
  Hälsningar,
  Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du kollar instruktionen ser du att du ska sy i smocktråd som hjälp för att få till rynk i ärmen. då blir det en liten puff.

   Radera
  2. Där ser man! Tack, jag ska titta i boken igen!

   Radera
 3. Så inspirerande blogg du har.
  Hanna

  SvaraRadera
 4. Hoppas att jag inte var för framfusig på Stoff och Stil idag. Hade jag inte fått tunghäfta hade jag sagt att jag gillar att du håller ihop din stil så väl, du såg så piffig ut i en en helhets-look. Kappan är verkligen läcker!

  Helena/Eitchy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara roligt när någon kommer fram och säger hej. Och tack så hemskt mycket, roligt att du gillade kappan.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg