Nysytt! En barnklänning, en skjorta och en tunika

Allt jag sydde under 2014 blev inte bra. Här kommer några plagg som inte blev riktigt som de skulle av olika anledningar.

Ida-klänningen
Den här klänningen skulle min brorsdotter Ida få i julklapp och jag chansade lite på storleken. När jag väl kom mig för att fråga vilken hon storlek hon var upptäckte jag att den redan var för liten. Så då fick jag sy en ny och större. Den här får pryda någon vägg tills jag hittar en lämplig ny ägare. Den är ganska näpen, faktiskt. Tyget jag använde var en rest från ett annat projekt och så lite vintagespets från min samling.


Archer-skjortan
Den här skjortan sydde jag under en av sommarens symestrar för att öva skjorta inför Hela Sverige Syr. Jag var inte upplagd för skjorta den dagen så jag sydde den lite väl snabbt. Resultatet blev därefter. Dessutom är den inte ens snygg på mig. Därför har den inte fått knappar än. Anledningen jag ens visar upp den är visa att allt jag syr inte blir bra.  Det kanske ser ut så när man kollar i mitt galleri. Det har egentligen inte med mönstret i sig att göra. Jag har sett väldigt många fina versioner av den här skjortan men den passar inte på mig och genomförandet är inte heller så bra denna gång. 


En randig Coco
Jag köpte lite randig trikå på Gittes Stuvkälla och tänkte att det skulle blir roligt att experimentera med ränderna i en Coco-tunika. Kvalitén på det här tyget var av det mer levande slaget och hade inte så mycket stadga och därför blev resultatet en sladdrig men väldigt bekväm sak. Hela tunikan sydde på overlocken och avslutas med tvillingnål i fållen. Därför var det ett snabbt projekt. Kommer jag att använda den? Hemma, ja! På jobbet eller bland folk, nej. Dels är det inte riktigt min stil och dels var tyget inte det bästa valet till just denna modellen. De dagar jag vill softa och ha något skönt på mig kommer den dock att passa perfekt med tjocka leggings och tjocksockor till. Det kommer sådana dagar också. 


Kommentarer

Populära inlägg